Spirit grijpt na gelijkspel tegen De Zwerver (voorlopig) periodetitel mis

0

Spirit is er zaterdag niet in geslaagd de 1e periode op zijn naam te zetten. Na de vroege 1-0 voor de thuisclub kwamen de Ouderkerkers pas in blessuretijd langszij.

Op het oude, Engels-achtige Sportpark op Kinderdijk verzamelden vele supporters van beide ploegen om naar verwachting een heerlijke pot voetbal te kijken. De thuisploeg weet zich altijd wel gesteund door hun grote supportersschare. Ook de Spirit aanhang staat bekend dat zij in grote aantallen hun club achterna reizen. Voor deze wedstrijd maakten extra veel geel-witte supporters de overtocht van Krimpen a/d Lek naar Kinderdijk, want bij winst zou Spirit verzekerd zijn van de 1e periode. En op papier was het de wedstrijd tussen de hekkensluiter en de koploper. Maar gezien de resultaten van De Zwerver is deze ploeg niet zomaar de gedoodverfde degradatiekandidaat. Wedstrijden werden nipt (op soms ongelukkige manieren) verloren of gelijkgespeeld. Het wachten is dan ook dat deze ploeg daadwerkelijk de punten gaat pakken. Voor Spirit was dat geen boodschap. Zij moesten zelf hun spel spelen en deze wedstrijd naar zich toe trekken.

Spirit trainer Richard van Cappellen stuurde dan ook dezelfde 11 het veld in dat vorige week zo simpel van CWO wist te winnen. Maar na een kwartier spelen kwam de thuisploeg al op voorsprong. Een hoge voorzet werd bij de 2e paal makkelijk ingekopt en Spirit wist gelijk dat het een zware middag zou worden. Op het moeilijk bespeelbare veld was het nauwelijks mogelijk het gewenste combinatievoetbal uit te voeren. En de verdedigend ingestelde thuisploeg, dat gewend was aan de kwaliteit van het veld, kon loeren op de komende counters.

In de 1e helft kon Spirit na de opgelopen achterstand geen vuist maken. Pas in de slotfase was het dicht bij de gelijkmaker. Eerst was het Tim van der Zee die net overschoot. Even later plaatste hij een vrije trap op de kruising van het doel. In blessuretijd kopte Sander Kalkman de bal nog bijna in de touwen.

Na rust was een meer gedreven Spirit te zien. Het leverde Spirit diverse kansjes op. Maar de scherpte en een beetje geluk ontbraken om vroegtijdig langszij te komen bij De Zwerver. Zo zag Ingmar Burema zijn kopbal voorlangs gaan en ging de inzet van Sander Kalkman ook net aan de verkeerde kant van de paal langs.

Ondertussen moest Spirit ook waken voor de uitbraken van De Zwerver. Uit een aantal counters had zo de 2-0 kunnen vallen. Tot opluchting van Max van Herk en zijn teamgenoten gingen schoten net over of naast zijn doel.

De klok werd voor Spirit een extra tegenstander. Spirit bleef zoeken naar zijn doelpunt en verdiende op zijn minst ook die treffer. Amine Karroum en Giorgio Getrouw kregen de bal ook niet achter de doelman van De Zwerver. Ook schoten van Stefan Bitter en Timme van Hof werden door de doelman onschadelijk gemaakt.
In blessuretijd kon het Ouderkerkse publiek toch even juichen. Een afgeslagen bal werd door Tim de Vaal fraai ingekopt en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1.

Beide ploegen dropen teleurgesteld van het veld. De Zwerver mocht lang denken de 3 punten op Kinderdijk te houden, maar zag daarvan 2 punten in de slotfase in rook op gaan. Spirit mocht met het gelijke spel geen feestje gaan vieren. Zij zullen moeten wachten op 21 december. De touwtjes zijn nu in handen van Sparta, dat op die datum de inhaalwedstrijd thuis tegen Deltasport speelt. Door de late gelijkmaker van Spirit zal Sparta moeten winnen van de ploeg uit Vlaardingen om de 1e periodetitel te pakken. Zo niet, dan gaat Spirit alsnog met een feestgevoel de winterstop in. Maar of Sparta tegen die tijd met dit kerstcadeautje zal gaan komen….

Aanstaande zaterdag speelt Spirit thuis tegen Sparta. Dan spelen er geen bijzaken als periodetitels, maar gewoon keihard een strijd om de 1e plaats. Spirit staat bovenaan en Sparta staat 2e. Het verschil is 2 punten, maar zoals gezegd: Sparta heeft nog die ene wedstrijd tegoed.

Foto’s: Rene Bitter (Bekijk alle foto’s in het fotoboek)

Laat een antwoord achter