‘s-Gravendeel neemt punt mee bij Nieuwerkerk

1

’s-Gravendeel heeft vanuit Nieuwerkerk één punt mee terug genomen naar het thuisfront. Het was een tactisch schaakspel tussen de twee ploegen. De eerste mogelijkheid was al na een vijftal minuten via Mike Janssen voor Nieuwerkerk. Hierna kwam ’s-Gravendeel wat beter uit de verf en kreeg wat kansjes. De voorsprong van ’s-Gravendeel kwam na drieëntwintig minuten spelen. Via Alwin van der Werff kwam Marco Kruijthof in balbezit en met een fraaie uithaal liet hij doelman Roy Spierings kansloos, 0-1.

Negen minuten later was het Kruijthof, die een tweede doelpunt op zijn naam kon zetten. Maar zijn geplaatste vrije trap verdween net naast de kruising. Met de 0-1 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Het tweede bedrijf zocht Nieuwerkerk wat nadrukkelijker de aanval op en werd ’s-Gravendeel terug gedrongen. Na drie minuten spelen zag Wayne van den Burg zijn kopbal via de handen van Jordi Verkerk tegen de lat belanden. Een toegekende vrije trap werd door Remco Langerveld over de muur, maar ook over het ’s-Gravendeelse doel geschoten.

Na een uur voetballen moesten de Nieuwerkerkers met tien man verder. Maurice Treffers moest na een charge op Romano Liefeld het veld verlaten, omdat scheidsrechter Post hem het rode kartonnetje voorhield.

Na dit voorval deed Nieuwerkerk er een schepje bovenop en dan blijkt het dat het niet zo eenvoudig is om tegen tien man te spelen. Want Nieuwerkerk kwam drie minuten na het heenzenden van Treffers op gelijke hoogte. Hier was echter wel een strafschop voor nodig. En dan blijkt dat de regel hands binnen de zestien door de verdedigende partij nog steeds niet echt duidelijk is. Wat wel duidelijk was, was dat ’s-Gravendeel een strafschop tegen kreeg. Deze werd door Remco Langerveld via de vingertoppen van Jordi Verkerk tegen de touwen gewerkt, 1-1.

En ’s-Gravendeel mocht doelman Jordi Verkerk dankbaar zijn, want met een paar fraaie reddingen in de slotfase bleef het aantal tegendoelpunten voor ’s-Gravendeel beperkt tot één.

In de tijd die Post bijtrok dacht ’s-Gravendeel met de overwinning terug te keren, maar de inzet van Marco Kruijthof werd ternauwernood met een been tot hoekschop verwerkt.

Volgende week komt S.S.S. richting Sportpark de Trekdam. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling Nieuwerkerk:

Roy Spierings, Bart Meeske, Maurice Treffers, Menno Homan, Shane v/d Engel, Remco Langerveld, Wayne v/d Burg (Stefan Jeroense), Mike Jansen, Bart Slob, Stefan v/d Vlegel (Daniel da Cruz), Scott van Dijk.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Jordi Verkerk, Reinier Toes, Jordy Westein, Luc Rozendaal, Leon de Jong, Job v/d Vorm, Romano Liefeld (88ste Joeri van Ast), Alwin v/d Werff (73ste Ronald van Wingerden), Zoey Hoogwerf (73ste Sven Akkerman), Marco Kruijthof, Jelle v/d Starre.

Arbiter: D. Post uit Den Haag

Scoreverloop:

23ste     0-1       Marco Kruijthof

63ste     1-1       Remco Langerveld (strafschop)

Gele kaarten:

Bart Slob en Roy Spierings (Nieuwerkerk)

Jordy Westein en Romano Liefeld (2 x) (’s-Gravendeel)

Rode kaart:

Maurice Treffers (Nieuwerkerk)

Nieuwerkerk speelt gelijk tegen ‘s-Gravendeel 1-1

Door Rene Govers

Na het behalen van het periodekampioenschap vorige week volgde nu de wedstrijd tegen ‘s-Gravendeel, dat maar twee punten minder heeft dan Nieuwerkerk. Een geduchte tegenstander dus, die zich bovendien goed had voorbereid op dit duel. Na de eerste verkenning komt de eerste kans voor Nieuwerkerk, Remco Langerveld schiet op doel, zijn schot wordt gesmoord en Mike Janssen schiet de rebound naast. In de 17e minuut schiet Mike Janssen over na een goede voorzet van Bart Meeske. Beide ploegen spelen 4-3-3. Er worden geen echt uitgespeelde kansen gecreëerd, beide verdedigingen staan goed en spelen zeer gedisciplineerd. Dus moet het doelgevaar komen van individuele acties – maar die waren er in de eerste helft weinig – of schoten van afstand. Een zo’n schot treft doel: in de 25e minuut is het Marco Kruijthof van ‘s-Gravendeel die van 25 meter ineens uithaalt en iedereen inclusief de doelman van Nieuwerkerk verrast en doel treft 0-1. Omdat er tot de rust daarna niet veel gebeurt, er is vooral middenveld spel, is dat ook de ruststand.

In de tweede helft zien we een beter en feller Nieuwerkerk. Dat resulteert ook in kansen. Zo kopt Wayne van den Burg op de lat in de 48e minuut en mist Mike Janssen de rebound. Nauwelijks twee minuten later legt Remco Langerveld aan voor een vrije trap op 17 meter van het vijandige doel, maar de kleine aanvaller schiet over. Nieuwerkerk zet meer druk naar voren, maar dat betekent wel dat het achterin dicht moet blijven. In de 55e minuut wordt het bijna 0-2, wanneer Nieuwerkerk de bal niet weg krijgt en de bal via de lat tot corner wordt verwerkt. In de 60e minuut kantelt de wedstrijd. Scheidsrechter David Post geeft Maurice Treffers de rode kaart na een overtreding op Romano Liefveld (die later ook nog rood voorgetoverd krijgt) van ‘s-Gravendeel. Een heel zware en foute beslissing. Maurice speelde de bal en Romano Liefveld van ‘s Gravendeel is aangenomen op de toneelschool. Helaas trapte de scheidsrechter er in. Nieuwerkerk moet nu op jacht naar de gelijkmaker met een man minder, maar de ploeg van Ron Luijten stroopt de mouwen op. Dat wordt al snel beloond, een inzet van Wayne van den Burg belandt in de 64e minuut op de arm van een speler van ‘s-Gravendeel in het eigen strafschopgebied, dus strafschop voor Nieuwerkerk. Remco Langerveld weet wel raad met deze unieke kans en schiet hard binnen 1-1.

In de 70e minuut wordt Wayne van den Burg gewisseld voor Stefan Jeroense, waardoor Nieuwerkerk weer met vier man achterin speelt en met twee aanvallers verder gaat. De kansen blijven voor Nieuwerkerk. Zo schiet Menno Homan in het zijnet na een goede aanval over links, schiet Shane van den Engel over via de handen van de keeper. In de 85e minuut wordt Stefan van der Vlegel gewisseld voor Daniël da Cruz. Een overtreding op Daniël levert Nieuwerkerk een vrije trap op 17 meter van het doel. Remco Langerveld neemt de vrije trap en schiet op de lat boven de goalie van ‘s-Gravendeel. Het mag vanmiddag blijkbaar niet voor Nieuwerkerk. Het einde van de wedstrijd wordt nog ontsiert wanneer Romano Liefveld, net gewisseld zich met het publiek bemoeit. Het levert hem zijn tweede gele en dus rode kaart op.

Maar het publiek is vermaakt, zeker in de tweede helft waarin van alles gebeurde, maar ook met twee aanvallende en voetballende ploegen.

Opstelling: R. Spierings – B. Meeske – M. Homan – M. Treffers – S. van Dijk – S. van der Vlegel (85 D. da Cruz) – S. van den Engel – R. Langerveld – B. Slob – M. Janssen – W. van den Burg (70 S. Jeroense)

1 reactie

Laat een antwoord achter