Onnodig verlies Wieldrecht bij Drechtstreek

0

Er geldt een voetbalregel: “als de kansen niet worden gemaakt, valt het doelpunt aan de andere kant”, die ook weer opging in deze wedstrijd. Daar waar er afgelopen week nog lovend gesproken werd over de ongeslagen status in de laatste 30 wedstrijden, kreeg Wieldrecht op sportpark Oostpolder de deksel op de neus. Trainer Pruymboom kon met een fitte selectie aan de wedstrijd beginnen, alleen Michiel de Groot was een weekend weg.

Al na 4 min. was het Job van Vliet die een voorzet van Mark Kunst op zijn juiste waarde inschatte en de 1 – 0 voor Drechtstreek binnen tikte. Wieldrecht probeerde op het slechte veld (twee weken terug was deze wedstrijd nog afgelast) het heft in handen te nemen en met verzorgd voetbal de stand in evenwicht te brengen. Dat leverde diverse kansen op, waarvan Ferhat Kemaldar de mooiste kreeg. Met een sliding probeerde hij keeper Joris Moesman te verschalken, maar deze wist de inzet te keren. Zo hij ook goed reageerde op afstandsschoten van Mark van Agteren en Justin Blaauw. In de 23’ min. was het dan toch raak. Marco Vrolijk tikte een corner van v. Agteren bij de eerste paal beheerst binnen,   1 – 1.

Drechtstreek, die zich tot op eigen helft terug liet zakken, kwam er maar sporadisch uit en het was wachten op de tweede goal van Wieldrecht. Maar die viel niet en de 1 – 1 was dan ook de ruststand.

In de tweede helft een zelfde beeld. Wieldrecht bleef het doel van Moesman zoeken, maar verzuimde de kansen te benutten. Het zat ook niet mee. Een vrije trap van Blaauw werd met het hoofd verlengd door Vrolijk, maar de vingertoppen van Moesman en de lat hielpen Drechtstreek overeind te blijven. De rebound werd door Aron de Keijzer via een speler van Drechtstreek naast geschoten.

Na een actie van v. Agteren schoot Vrolijk in de handen van Moesman, die op dat moment zijn ploeg op de been hield. Wieldrecht zette alles op de aanval en in deze periode kreeg Drechtstreek wat ruimte om te counteren en werd het ook wat gevaarlijker. Maar er kwam toch nog een grote kans voor Wieldrecht. Na een mooie aanval werd de bal door invaller Jens van Vugt terug gelegd op de ook ingevallen Terrence Kliphuis, die wist echter met zijn zwakke linkerbeen slechts een rollertje te produceren en was de bal wederom een prooi voor Moesman.

Zoals al eerder gezegd, viel het doelpunt toen aan de andere kant. In de 88’ min. kreeg Drechtstreek een vrije trap, die door Mark Kunst met het hoofd werd verlengd, waarbij keeper Marnix van Vuuren, die deze wedstrijd niet veel te doen heeft gehad, er niet helemaal goed uit zag. Blaauw probeerde nog met een wanhoopspoging de bal tegen te houden, maar kopte hem in eigen doel, 2 – 1. Even later maakte van Vuuren zijn fout min of meer goed, door de doorgebroken Kunst te stoppen en de achterstand niet te laten vergroten.

Ook in de door scheidsrechter Kenson ruim genomen blessuretijd, lukte het Wieldrecht niet meer om de gelijkmaker te maken. De eindstand was dan ook 2 – 1. Volgende week aan de Smitsweg de topper tegen Woudrichem, misschien dat het dan beter lukt om de kansen te verzilveren.

Laat een antwoord achter