Nieuwerkerk pakt de eerste periode

0

Nieuwerkerk pakt de eerste periode na een overwinning op IJVV de Zwervers. Gemakkelijk ging het overigens niet, IJVV De Zwervers is een ploeg die zich niet ingraaft, maar probeert aanvallend te spelen zodra het kan. IJVV De Zwervers zet druk op Nieuwerkerk zodra het kan en Nieuwerkerk heeft daar moeite mee. Dat heeft ook te maken met het feit dat Nieuwerkerk problemen heeft de bal in de ploeg te houden. De verdediging lijkt te staan, het middenveld en de aanval heeft moeite de bal vast te houden, waardoor Nieuwerkerk ook veel balverlies leidt en moeite heeft onder de druk van de tegenstander uit te komen. In het begin laat IJVV De Zwervers blijken niet te zijn gekomen om Nieuwerkerk gemakkelijk aan de periode titel te helpen. Ze voetballen heerlijk mee en zijn in de openingsfase zeker niet de mindere van Nieuwerkerk.

Toch is de eerste kans voor Nieuwerkerk: in de 13e minuut krijgt Wayne van den Burg een kans op 1-0. Hij wordt de diepte in gestuurd, passeert de doelman maar zijn inzet wordt op de doellijn gepareerd. Ook IJVV De Zwervers krijgt kansen, maar hier staat het vizier nog niet op scherp. In de 25e minuut krijgt doelman Roy Spierings de bal teruggespeeld door Menno Homan. Roy besluit een lange bal te geven, die door de laatste man van IJVV De Zwervers wordt gemist. Hierdoor krijgt Mick Jansen ineens een vrije doorloop en daar weet de aanvaller wel raad mee: 1-0. Nieuwerkerk kan maar kort genieten van de voorsprong, want drie minuten later is er fout bij Nieuwerkerk achterin die door IJVV De Zwervers wordt afgestraft: 1-1. Nieuwerkerk lijkt even van slag, maar hervindt zich zonder voor rust echt gevaarlijk te worden.

Vanaf de aftrap in de tweede helft gaat Nieuwerkerk op zoek naar de voorsprong. En die komt in de 55e minuut. Een corner van links, genomen door Wayne van den Burg wordt bij de eerste paal doorgekopt door Mick Jansen en daarna ingekopt door de vrijstaande Bart Slob: 2-1. Het lijkt het keerpunt van de wedstrijd. Hoewel, IJVV De Zwervers legt zich er nog bij een nederlaag neer en gaat met vier aanvallers spelen en dat geeft ruimte voor Nieuwerkerk voorin. Er komen kansen voor de ploeg van Ron Luijten. Maar schoten van Remco Langerveld en Bart Slob missen doel. In de 70e minuut wordt Bilal Ouahabi gewisseld voor Stefan van der Vlegel. Nieuwerkerk gaat meer op de aanval spelen, IJVV De Zwervers laat immers de ruimte achterin. Nieuwerkerk moet wel blijven oppassen.

Zolang Nieuwerkerk de kansen blijft missen, kan een tegentreffer dodelijk zijn. In de 76e minuut krijgt IJVV De Zwervers een grote kans op de gelijkmaker: op een voorzet van de linkerkant wordt door de spits hard naast geschoten. In de 83e minuut maakt Stefan van der Vlegel aan alle onzekerheid een einde, wanneer hij de 3-1 in tweede instantie binnenschiet, nadat hij zijn eerste poging zag stranden op een tegenstander. Uit een mooie Nieuwerkerkse aanval schiet Mick Jansen dan nog voorlangs. In de slotminuten komt Jeffrey Bos binnen de lijnen voor Wayne van den Burg, een middenvelder voor een aanvaller, maar het slotoffensief is van de Nieuwerkerkse ploeg, zonder nog tot scoren te komen.

De eerste prijs is binnen, het behalen van de eerste periode. Volgende week wacht ‘s Gravendeel. Een goede graadmeter waar de ploeg van Ron Luijten nu staat.

Opstelling: R. Spierings – B. Meeske – M. Homan – M. Treffers – S. van Dijk – B. Slob – B. Ouahabi (70 S. van der Vlegel) – S. van den Engel – R. Langerveld – M. Janssen – W. van den Burg (85 J Bos)

Laat een antwoord achter