Neptunus-Schiebroek in tweede helft langs Forum Sport (video)

0

Neptunus-Schiebroek heeft ook in de in de achtste wedstrijd van dit seizoen de ongeslagen status weten te behouden. Het ging beslist niet gemakkelijk tegen de ploeg uit Voorburg. De verdediging had het vooral moeilijk met de grote stevige goed voetballende spits, die de gevaarlijkste aanvaller was.

De overwinning werd vooral gelegd in de betere tweede helft van de Rotterdammers. Zij waren na de rust vooral voetballend de meerdere van de gasten. Zij hadden niet te klagen over de laatste doelpunten die met hulp van een zwakke doelman tot stand kwamen. Maar verdiend was het uiteindelijk wel.

De Rotterdammers zochten direct na het fluitsignaal de aanval en dat leidde direct al tot de tweede hoekschop. Tom Kuil nam ook deze en wist met een goede trap het hoofd van Stefan van Diest te vinden. De middenvelder kopte hard en droog in de derde minuut de bal tegen het net 1 – 0. In de 9e minuut moest doelman Justin van Look tweemaal achter elkaar inzetten van de voorwaartsen onschadelijk maken. In de 12e minuut kwam Forum Sport er aan de linkerzijde snel uit. De voorzet was afgemeten op de vrijstaande Luuk Goedbloed die koel inschoot 1 – 1. In de 17e minuut moest Ryan Lol redding brengen op een poging van Edoardo Saurwalt. In de 23e minuut gooide Elroy Wijngaarde heel ver in. De bal kwam met een stuit bij de tweede paal en kon Claudio Santos Silva binnen schieten 2 – 1. In de 34e minuut kreeg Forum Sport een vrije trap. Bij de indraaiende bal bleef doelman Ryan Lol staan en kon de ingelopen Luuk Goedbloed van dichtbij zijn tweede treffer binnen koppen 2 – 2. De laatste tien minuten gebeurde er niet veel meer. Beide ploegen gingen met een terechte ruststand de kleedkamers opzoeken.

Direct na de rust kreeg Neptunus-Schiebroek in de 47e minuut een vrije trap. De voorzet van Tom Kuil werd door Daniël van Delft met het hoofd verlengd. De bal vloog met een boog achter de twijfelende doelman in het doel 3 – 2. Het doelpunt zorgde ervoor dat de thuisclub beter in het spel kwam en verzorgde combinaties liet zien. In de 58e minuut nam Claudio Santos Silva een vrije trap die op de buitenkant van de paal uiteenspatte. Drie minuten later gooide Elroy Wijngaarde weer ver in. Tom Kuil nam de bal in een keer. Zijn volley werd door de Voorburgse doelman uit het doel gebokst. Een kwartier voor tijd moest Ryan Lol een inzet in de korte hoek verijdelen. Uit de hoekschop sloeg hij met een reflex een kopbal weer tot hoekschop. In de 77e minuut ging Faybian Hertstein op avontuur. Hij schoot op doel, waarbij doelman Justin van Look zich verkeek en de bal in de verre hoek verdween 4 – 2. Daarna ontstond een fase waarbij alleen nog lange ballen naar voren waren waar te nemen. Veel gevaar leverde dat niet op. Totdat in de 93e minuut spits Luuk Goedbloed de bal goed doorkopte naar Mike de Graaf die een gaatje in de korte hoek vond 4 – 3. Direct na de aftrap floot de goed leidende scheidsrechter B. van Kommer voor het einde. De tweede plaats is nog steviger in bezit en slechts een puntje op de koploper. Winnen gaat voorlopig niet vervelen.

Scheidsrechter B. van Kommer gaf in dit spannende treffen geel aan Tim Oosterwaal (Neptunus-Schiebroek) en Mike de Graaf, Luuk Goedbloed (Forum Sport).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Elroy Wijngaarde, Nick Erkelens, Sander Duin, Laurens Cruz (40e min. Paul Hoekstra), Machiel Lourens (70e min. Faybian Hertstein), Stefan van Diest, Daniël van Delft, Tom Kuil (81e min. Mouad Fissoune), Tim Oosterwaal, Claudio Santos Silva

Laat een antwoord achter