Meeuwenplaat pakt nipte overwinning op FC IJsselmonde (zo)

0

Op het prachtige AccesWorld complex in Hoogvliet stond vandaag de wedstrijd tegen FC IJsselmonde op het programma. Weer een moeilijk wedstrijd voor Meeuwenplaat, zeker omdat FC IJsselmonde door de weeks nog overtuigend gewonnen had van Smitshoek met 5-1. Maar na de goede wedstrijd vorige week tegen ONA, ging men bij Meeuwenplaat met een goed gevoel de wedstrijd tegemoet. Trainer Patrick Kok kon weer over steunpilaar Stevert Verschoor beschikken die terug was na een schorsing. Ook was Mira, de tropische verrassing uit Portugal eindelijk speelgerechtigd. De lichte Mira bleek een handenbindertje te worden voor FC IJsselmonde. Met een licht veldoverwicht van FC IJsselmonde, keek Meeuwenplaat de kat uit de boom en probeerde met snelle counters FC IJsselmonde te verrassen.

Beide ploegen kregen kleine kansjes maar bij Meeuwenplaat stond keeper Steven Cijntje steeds op de goede plek. Hoewel beide spitsen Jeandre en Mert keihard werken, kwamen ze net iets te kort om echt gevaarlijk te worden. Toch werd het verrassend 1-0, aanvoerder Greg Ott werd aangespeeld vanaf de zijkant en kon van dichtbij inschieten. Hoewel het verdedigen van een voorsprong Meeuwenplaat niet altijd goed af gaat, lukte het dit keer wel. FC IJsselmonde zette de gehele tweede helft aan maar kon niet echt gevaarlijk worden. De achterhoede van Meeuwenplaat hield de gelederen netjes dicht en anders stond daar nog keeper Cijntje. Met Arthur en Pompi als verse aanvallers kon Meeuwenplaat meer druk geven en er had zeker nog een tweede coal ingezeten als met daar beter en slimmer mee om was gegaan.

Na het laatste fluitsignaal was de vreugde groot en konden er eindelijk 3 punten bijgeschreven worden. Volgende week speelt Meeuwenplaat de lastige uitwedstrijd tegen RVC 33.

Laat een antwoord achter