Geen beloning voor sterk Excelsior Barendrecht

0

De vrouwen van Excelsior Barendrecht mochten op deze koude vrijdagavond aantreden tegen FC Twente. De landskampioen kwam op bezoek op Sportpark De Bongerd en dat zorgde voor een spannende en leuke wedstrijd, die jammer genoeg eindigde in een 2-4 nederlaag.

Onder druk

Excelsior Barendrecht schoot letterlijk en figuurlijk uit de startblokken. De ploeg was fel en liet FC Twente geen centimeter ruimte. Dit resulteerde in grote kansen voor Julia Ibes, Sophie Cobussen en Eline Koster. Cobussen appelleerde nog voor een penalty, nadat ze was neergetrokken door een verdediger van FC Twente, maar helaas vond ze geen gehoor bij de scheidsrechter. Daarna kregen de gasten ook een aantal kansen. Gelukkig had ook FC Twente het geluk niet en dus was het halverwege nog 0-0.

Prachtig schot

FC Twente begon de tweede helft juist ontzettend goed en dat werd ook beloond door een vroege goal in de 47e minuut. Excelsior Barendrecht liet de koppen niet hangen en maakte via een prachtig schot van Julia Ibes al snel de gelijkmaker. Helaas begon Twente steeds beter te voetballen en in de 67e en 80e minuut werd het 1-2 en 1-3, waardoor de wedstrijd beslist was.

Trots

Uiteindelijk scoorde Excelsior Barendrecht ook nog een tweede goal. Omdat de bal drie keer terugkwam van de lat voordat hij in het doel lag, was het even onduidelijk wie hem had gemaakt. Sophie Cobussen bleek uiteindelijk de doelpuntenmaakster. Verder dan 2-4 kwam Excelsior Barendrecht niet. Toch mogen onze dames trots zijn op hun spel, want ze deden zeker niet onder voor FC Twente en waren zelfs een groot gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg.

Laat een antwoord achter