Elvis Versluis (ZBC’97): ‘Ik speel liever in de Rotterdamse regio’

2

Afgelopen seizoen stond ZBC’97 klaar om het kampioenschap te vieren. De ploeg uit Zwijndrecht was afgereisd naar Sportpak de Vaan waar BZC/Zuiderpark tot de laatste minuut 0-1 achterstond tegen Hekelingen. Wilmar Hanst knalde er echter in de 90ste minuut een vrijetrap in waarna het feest losbarstte bij BZC/Zuiderpark. ZBC’97 droop gedesillusioneerd af. ”Dit was een harde klap”, opent Elvis Versluis.  ”Wij waren daar met ze allen bij en hoopte dat we het kampioenschap konden gaan vieren. Wij wisten vorig seizoen twee keer van BZC/Zuiderpark te winnen maar lieten het liggen tegen andere ploegen.”

ZBC’97 kreeg afgelopen seizoen een flinke kwaliteitsinjectie. De gebroeders Klaverweide, Gregory Gyabi, Robin Matena en nog enkele andere hoger spelende spelers kwamen naar Zwijndrecht. Samen met zijn neefje Pim Versluis besloot Elvis Versluis ook aan te sluiten. ”Ik kon veel spelers al en ook de trainer Robert Mohan kon ik al.  Ik zou niet zomaar naar ZBC komen maar toen hoorde wie er allemaal nog bij kwamen was ik om.”

De carrière van Versluis bracht hem langs diverse clubs. De 30-jarige middenvelder speelde Jong Excelsior, Jong FC Den Bosch, ASWH, Heerjansdam, Capelle, SC Amstelwijck en RVVH. Versluis speelde in de top van het amateurvoetbal maar komt dit seizoen uit in de zaterdag vierde klasse E in Zuid I. Versluis komt uit tegen de onbekende ploegen Berkdijk, RFC, SSC’55 en Olympia’60. ”Ik vind dit een stuk minder leuk. Ik had toch liever in de regio Rotterdam gevoetbald waar ik veel meer bekenden tegen kom. Het niveau is ook anders. Het verschil tussen de bovenste en de onderste ploegen is ongelofelijk groot.”

Versluis wisselde veel van club tijdens zijn carrière. Snakt de middenvelder niet weer naar een hoger niveau? ”Ondanks de domper van afgelopen seizoen bleef iedereen de ploeg trouw en kwam ook Geert Cleef nog over van RVVH. Het zegt genoeg over de club ZBC dat iedereen bleef. Het is hier echt gezellig en ik heb het naar mijn zin. Ik heb al zoveel van clubs gewisseld dat dit ook weleens fijn is. Voorlopig is mijn intentie om met deze club hogerop te komen.”

2 Comments
  1. Frank van Asperen zegt

    Elvis Louis Versluis

  2. Mark Bok zegt

    Ella Hamdoui

Laat een antwoord achter