Einde carrière voor Willemse (Ommoord): ‘Na twee maal een gescheurde kruisband lijkt stoppen onvermijdelijk’

2

Na een jaar revalideren leek het voor Carlo Willemse weer de goede kant op te gaan. Na een onschuldige actie op een toernooi bij Nieuwenhoorn scheurde Willemse zijn kruisband in 2018 voor het eerst af. Echter sloeg onlangs in het duel tegen FC Maense het noodlot weer toe: een gescheurde meniscus en een gescheurde kruisband.

“Tijdens de wedstrijd tegen FC Maense wilde ik omschakelen,” opent de 23-jarige transportplanner. “Ik probeerde mee te verdedigen en toen ik snel moest draaien voelde ik alles weer scheuren. Ik hoorde een harde knak en ondanks dat er niemand in de buurt was hoorden ook medespelers het gebeuren.”

Nu rest Willemse voor de tweede maal een lange revalidatie en moet hij vrezen dat hij nooit meer een bal zal aanraken. “Het advies is dat je na twee maal een gescheurde kruisband nooit meer kan voetballen. Ik heb eind november een afspraak met de chirurg en zal daarna kijken wat de mogelijk opties zijn. Dan gaan we kijken of er een stuk bot kan worden aangevuld en er een nieuwe kruisband kan worden ingezet.”

Stoppen met actie voetballen lijkt daardoor onvermijdelijk. “Het spelletje is te mooi om niets meer mee te doen. Ik neem nu even gas terug en ga voorlopig als toeschouwer langs de lijn staan. Wellicht is het nog een optie om ergens in de technische staf te gaan of om een jeugdelftal te gaan trainen. Maar alles blijft voorlopig onzeker.”

2 Comments
  1. Richard Feenstra zegt

    Sterkte vriend! Gelukkig kun je nog wel mee op de Trainingskampen!

  2. Jacques van Schooneveld zegt

    Veel sterkte kerel! Fluiten kan ook leuk zijn hoor, maar eerst maar goed herstellen!!!

Laat een antwoord achter