Berghuis: ‘Hebben supporters nodig bij cruciale wedstrijd’

11

Steven Berghuis hoopt donderdag op een uitverkochte Kuip, als Feyenoord het in de Europa League opneemt tegen BSC Young Boys. De aanvoerder zelf is er klaar voor. ”Niet de tijd om achterover te leunen, maar juist om gas bij te geven.”

Hoe is de sfeer nu bij Feyenoord? ”Na Venlo een stuk beter,” vertelt Berghuis in gesprek met Feyenoord TV. ”Daar krijg je toch energie en vertrouwen van. Er konden veel dingen beter en dat heeft de trainer vanmorgen ook aangegeven. Nu gaat de focus op Young Boys. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken.”

Donderdagavond staat er een belangrijke wedstrijd op het programma. ”Willen we nog wat dan is deze cruciaal. Uiteindelijk moeten we uitgaan van eigen kracht, in de beleving en bij elkaar blijven als team. Dan hebben we jongens die het verschil kunnen maken en doelpunten kunnen maken. Het blijft een Europese wedstrijd en 1-0 is genoeg.”

Tegen FC Porto gaf De Kuip de ploeg extra kracht. Feyenoord hoopt ook donderdag op een mooi resultaat. ”Dat hebben we zelf in de hand. Als wij het op de mat laten zien dan gaat De Kuip er vanzelf achter staan. Vanaf minuut een moeten we onze wil laten zien aan het publiek. We hopen op een uitverkocht huis, we hebben ze nodig.”

11 Comments
 1. Ben de Bus zegt

  En de spelers mentaliteit

 2. Conny Gerritse zegt

  De supporters hebben een strijdend Feyenoord nodig .

 3. John Jacobs zegt

  “Dat heb ik nog nooit ergens gehoord, alleen hier”.

 4. Ruud Seegers zegt

  goed voetballen is het woord, maar met deze kwaliteit is dat erg lastig.

 5. Nick Groen In't Woud zegt

  90 minuten lang gek doen op de tribune m. 3 punten moeten behaald worden!

 6. Michel Willemstein zegt

  Ja en wij spelers die elke week 100 procent geven .

 7. Ruud van Zanten zegt

  Pfff

 8. Johan Kanters zegt

  We hebben jullie nodig bij wedstrijden

 9. Martin Collens zegt

  Komt goed. Die kwispels van dat jonge boys of wat die er geen hout van kunnen zullen 90 minuten nodig hebben om eens in een echt stadion te wennen aan de ambiance in een kolkende Kuip yeh.

 10. Jurgen Van Dun zegt

  En wij een beetje inzet, omschakeling, kracht en snelheid en om ons helemaal blij te maken een beetje mentale weerbaarheid om dit bij tegenslag gewoon nog steeds te doen. Een professionele insteek en leiderschap. Dit ipv van een na schoppend kind met nog net geen snottebel meer aan zijn neus die ons verteld wat zij, naast de mooiste baan van de wereld en dito salaris, nodig hebben. Fuck off en ga s morgens vroeg bij de mini’s op Varkenoord kijken hoe het spel voetbal eruit hoort te zien. Laat alle houdinkjes, gebaartjes en ‘kijk mij eens gefrustreerd zijn overtreding’ maar weg en ga het spel spelen om het spel. Winst of verlies zal de echte fan niet uitmaken. Doe dat en je speelt niet alleen bij de mooiste club van Nederland maar ook voor het beste en trouwste publiek van Nederland, welke echt geen aanwijzingen nodig hebben over hoe zij hun club moeten steunen.

 11. Serge Lopes zegt

  Wat een hersenloze.

Laat een antwoord achter