Beker: Nieuwerkerk onderuit tegen HBS

0

In de strijd om de KNVB-districtsbeker moest HBS op bezoek bij derdeklasser Nieuwerkerk, dat in haar klasse momenteel beslag legt op de derde plek. HBS draait moeizaam en zou op voorhand een succesje wel kunnen gebruiken.

Nieuwerkerk trok zich in de aanvangsfase wat terug, wat HBS de kans gaf om in korte tijd het doel van de gastheren een paar keer onder vuur te nemen. Na een prima steekpass van Rensy Barradas had Can Memisoglu vlak voor het doel dé kans om de Kraaien aan de leiding te helpen, maar hij plaatste de bal alsnog naast het Nieuwerkerk-doel. De doelpunten bleken duur, want beide teams gingen de rust in met een 0-0 stand.

Paal

Barradas bleef in de pauze in de kleedkamer achter en trainer Bas Steffens bracht Julian Klooster in het veld. Het zat Can Memisoglu niet mee. Na het missen van de kans voor rust, kopte hij in het tweede bedrijf de bal uit een hoekschop via het been van de doelman van Nieuwerkerk tegen de paal. Na dik een uur gaf het bord nog steeds een dubbelblanke stand aan.

Moment

Bij HBS waren als invallers in het veld gekomen Mickey van den Berg en Leroy Klootwijk. Laatstgenoemde had een aandeel in de openingstreffer van Niels van Pelt (foto) die de 0-1 binnen kopte. Can Memisoglu pakte alsnog zijn moment mee. Balverlies aan Nieuwerkerk-zijde bracht hem alleen voor de doelman en nu maakte hij geen fout en bracht HBS in veilige haven: 0-2.

Strafschop

Toch kreeg Nieuwerkerk nog de kans om iets terug te doen. Nadat de bal door de scheidsrechter op de stip was gelegd. Doelman Jordi Haneveld stopte de elfmetertrap en de leidsman vond het gelijk welletjes. De ploeg van Steffens kon met een 0-2 zege huiswaarts keren en weet zich verzekerd van een plek in de volgende ronde.

Laat een antwoord achter