ASWH hoopt ‘uit-complex’ te doorbreken bij GVVV

0

Afgelopen zaterdag pakte ASWH het achtste punt in de competitie. Het volledige puntenaantal werd op het eigen sportpark Schildman behaald. Op vreemde bodem zijn de Ambachters vooralsnog puntloos. Daarom duikt her en der al de term ‘uit-complex’ op. Begrijpelijk, maar of het ook terecht is? Uiteraard kan dit verhaal pas naar het rijk der fabelen worden verwezen op het moment dat ASWH wel een resultaat boekt in een uitwedstrijd. De volgende uitdaging wacht komende zaterdag in Veenendaal. Daar neemt de ploeg van trainer Rogier Veenstra het op tegen GVVV. Een stabiele tweededivisionist, die momenteel de dertiende positie op de ranglijst bezet.

Het in 1947 opgerichte GVVV was er bij de start van de tweede divisie in 2016 direct bij. De ‘Blauwen’ uit Veenendaal eindigden achtereenvolgens als tiende, zesde en tiende. De Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging heeft tot nu toe vier punten meer verzameld dan ASWH. Voor die twaalf punten had GVVV wel elf duels nodig, omdat tijdens het vrije weekeinde in oktober de wedstrijd tegen AFC werd gespeeld. Een duel uit de terugronde na de winterstop, dat op verzoek van de Amsterdammers echter al eerder werd afgewerkt. GVVV won tot dusverre drie keer, speelde drie keer gelijk en verloor vijf wedstrijden. Opvallend genoeg is er thuis nog niet gewonnen. Op het eigen sportpark Panhuis werd verloren van AFC (1-3), Excelsior Maassluis (1-2), Rijnsburgse Boys (3-4) en IJsselmeervogels (0-3). De ontmoetingen met De Treffers (2-2) en Noordwijk (2-2) leverden GVVV een punt op. De Veenendalers imponeerden dus meer in de uitwedstrijden, waarin onder meer knap werd gewonnen bij Katwijk. Ook in het toernooi om de TOTO KNVB Beker maakte GVVV vorige week indruk door de profs van Helmond Sport te verslaan. De beloning volgde afgelopen weekend bij de loting in de vorm van een koppeling aan topclub PSV. Medio december komt de eredivisionist naar Veenendaal.

ASWH treft zaterdag dus opnieuw een gerenommeerde tegenstander. Trainer Niek Oosterlee (57), gepokt en gemazeld in de top van het amateurvoetbal, staat voor het derde jaar voor de groep. De grootste prestatie in zijn loopbaan is zonder meer het landskampioenschap dat hij als trainer van FC Lisse mocht vieren. Oosterlee kan bij GVVV werken met een selectie vol ervaren krachten, die doorgaans al lang meedraaien op dit niveau.

Doelman Johan Jansen, maar ook veldspelers als Taoufik Adnane, Laurens van der Voort, Wesley Goeman, Wilco den Hartog, Danny de Leeuw, Tom Oostinjen, Martin van Eck, Soufiane Laghmouchi, Philip Ties en Jeremy de Graaf kennen het klappen van de zweep. Dat geldt zeker voor Berry Powel. De 39-jarige goalgetter prikt ook in het blauwe shirt van GVVV de doelpunten binnen. Natuurlijk beschikken de Veeenendalers dan ook nog over Robin Mulder. De aanvaller uit Assen droeg in het seizoen 2015/16 het tenue van ASWH. Met Mulder (32) in de gelederen promoveerde ASWH naar de derde divisie. Dat hij het nog niet verleerd is, bewees hij onlangs met een schitterende omhaal in de wedstrijd tegen Noordwijk.

De laatste keer dat ASWH in een officiële wedstrijd de degens kruiste met GVVV was in het seizoen 2010/11. Beide ploegen speelden toen in de hoofdklasse B. GVVV werd kampioen en promoveerde naar de topklasse, ASWH eindigde als vierde en greep overal naast. Het verschil bedroeg liefst 21 punten. GVVV won in dat seizoen beide ontmoetingen. Op sportpark Schildman werd het 0-1. Koert Thalen maakte de enige goal in dit door Roelof Luinge gefloten duel. In Veenendaal verloor ASWH met 2-0. Wilco den Hartog en Daan van der Valk scoorden die middag. De Ambachters moesten het bijna een uur met een man minder doen, omdat topscorer Henk Roeland in korte tijd twee gele kaarten en dus rood kreeg. Deze wedstrijd werd op 16 april 2011 gespeeld. In de opstelling van ASWH zien we behalve Roeland ook de namen van onder meer Jordy van de Corput, Paul Scheurwater, Geert Bakker, Joshua Brard, Josiemar van de Werp en Erik Wisse. Andere tijden dus, al is het opvallend dat GVVV nog enkele spelers in de huidige selectie heeft die in deze wedstrijd al meespeelden.

Ongetwijfeld hoopt ASWH dat de hernieuwde kennismaking met GVVV een positieve afloop kent. Bij een overwinning kan de achterstand op de Veenendalers flink worden verkleind. Een mooie uitdaging, maar de gastheren zullen zich natuurlijk niet zonder slag of stoot gewonnen geven. Reis dus mee naar sportpark Panhuis en moedig ASWH aan! Wie niet in staat is om de wedstrijd bij te wonen, kan natuurlijk terecht op de Twitter-pagina van ASWH.

Laat een antwoord achter