1B: Alsnog periodetitel voor DHC

0

Zonder zelf te spelen, heeft DHC zondag alsnog de eerste periodetitel in de eerste klasse B in de wacht gesleept. Een periodetitel die aan het einde van dit seizoen in ieder geval recht geeft op deelneming aan de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse.

DHC won de eerste zes competitiewedstrijden, waarmee de eerste periode dichtbij leek. Waar vervolgens één van de volgende twee wedstrijden gewonnen moest worden, volgden echter twee nederlagen. Thuis tegen sv Den Hoorn ging het mis (1-2) en vorige weekend liep de formatie van trainer Rob de Lange (foto) weer tegen een nederlaag aan, uit bij Hillegersberg (3-1).

Gelijkspel

Dus had TOGB zondag in de inhaalwedstrijd uit bij FC Boshuizen genoeg aan een gelijkspel om die eerste periodetitel binnen te halen. De wedstrijd in Leiden eindigde echter in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg. Na een half uur werd het 1-0, een kwartier na rust volgde de tweede treffer voor FC Boshuizen.

En een kleine tien minuten voor het einde werd de wedstrijd met de derde treffer voor de gastheren definitief beslist: 3-0. Daarmee gaat de eerste periodetitel dus alsnog naar DHC. DHC blijft daarmee ook koploper in de eerste klasse B. Komende zondag, 24 november, gaat DHC zelf naar FC Boshuizen en is dus gewaarschuwd.

<

Laat een antwoord achter