Zestienhoven verspeelt met tien man zege bij TOGB

0

Eigenlijk waren het wedstrijdverloop en de einduitslag af te lezen op de gezichten van alle 22 acteurs terwijl zij het strijdtoneel verlieten. Blije gezichten aan de kant van de thuisclub daar waar de Rotterdamse gasten herkenbaar waren aan hun chagrijnige gezichten dat er werkelijk van afdroop.

Maar goed, vol goede moed was 16hoven met 6 uit 2 afgereisd naar Berkel en Rodenrijs voor de clash met TOGB, een wedstrijd die nog NOOIT eerder gespeeld werd doordat TOGB eigenlijk altijd alleen maar op zondag speelde.

16hoven begon gedurfd aan het duel, trainer John van Leeuwen speelde met een nieuw systeem waarbij 16hoven eigenlijk constant druk op de tegenstander kan uitoefenen. Het nam echter niet weg dat 16hoven slordig aan het duel met de Berkelnaren begon.

Zo kwam het dat 16hoven, dat duidelijk meer balbezit had, bij slordig balverlies telkens achter de spelers van de thuisclub moest aanrennen om dreigend onheil te voorkomen, de thuisploeg bleek een prima counterend team te zijn dat werkelijk razendsnel vanuit haar defensie de aanval zocht.  Uit zo’n situatie was het dan ook ineens raak in de 15e minuut.

Een diepe bal bereikte de TOGB-spits die van dichtbij geen fout maakte en oud TOGB-doelman Geense kansloos liet, 1-0.

Een domper weliswaar voor 16hoven maar die zochten onmiddellijk weer naar het vaste patroon en probeerde goed combinatievoetbal op de mat te leggen om daarmee de thuisclub in de problemen te brengen.  Dit lukte vrij aardig en de Rotterdammers kwamen daardoor in de 24e minuut alweer naast de thuisclub. Het was Nick de Vlaming die met een lepe kopbal de doelman van de thuisclub verraste. Het leek even f de doelman dacht dat de bal naast zou gaan maar toen was het al te laat, 1-1. De wedstrijd lag weer helemaal open.

16hoven liet zien dat men zeker vol voor de winst wilde spelen vandaag, daar waar de thuisclub duidelijk wat voorzichtiger was, ondanks dat 16hoven met 2 spitsen speelde, bleef men aan 4 mensen achterin vasthouden. Zo bleef het de 1e helft best wel een boeiend duel tussen 2 ploegen die we zeker bij de bovenste 6 ploegen mogen rekenen, zonder dat het echt gevaarlijk werd voor een der beide doelen eigenlijk. Alhoewel…vlak voor rust was het Steven Vreugdenhil die een grote kans kreeg maar de bal naast de verkeerde kant van de paal zag eindigen. Zo werd de ruststand bepaald op 1-1 met de kanttekening dat 16hoven 2 gele kaarten ontving (Carlo Leenhouts/Bradley Bosman).

Trainers van Oosten en van Leeuwen benadrukte in de rust nog eens dat de spelers scherp moesten blijven omdat beide teams in staat zijn vanuit het niets ineens en doelpunt te maken, discipline is daarin uitermate belangrijk.  

Kort na rust was het 16hoven middenvelder Carlo Leenhouts die de scherpte iets te letterlijk nam en zijn 2e gele kaart in ontvangst moest nemen zodat 16hoven ineens met 10 man op het veld stond en dat was uiteraard in deze belangrijke wedstrijd niet zo’n prettige omstandigheid.

Toch raakte 16hoven niet in paniek en men bleef goed combineren en kwam er zodoende toch enkele keren goed uit. Al met al werd het een wedstrijd die het aankijken meer dan waard was want spelbeeld ging constant heen-en weer. Opvallend vaak zag het publiek deze middag TOGB-spelers tegen het kunstgras gaan zonder dat er in veel gevallen echt iets aan de hand was, het was echter voor de arbiter wel constant een reden om een duikelpartij met een vrije trap te belonen. Dit ging niet alleen ten koste van het Rotterdamse spel maar ook van het Rotterdamse gemoed af en toe. Het kwam in elk geval het kijkplezier niet ten goede, het was nu eenmaal niet anders.

De thuisclub kreeg enkele mogelijkheden maar slechts enkele goede kansen maar deed hier niet al te veel mee mede doordat men ook in deze overtal situatie gewoon met 4 man achterin bleef spelen, het was duidelijk dat TOGB toch wel ontzag had voor de Rotterdamse opponent en beslist “niet verliezen” belangrijker vond dan “winnen”.  16hoven bleef ook vol voor de winst spelen en langs de kant zag men zelfs dat er door coach van Leeuwen aanvallend gewisseld werd.

Mede hierdoor kwam 16hoven toch steeds aardig onder de druk uit en niet zonder succes. Het was Jos Vreugdenhil die de bal messcherp voorgaf en daar was ineens Nick de Vlaming die als een: duveltje uit een doosje bij de eerste paal verscheen en met zijn rechterschoen de bal hard en hoog in de touwen joeg, 1-2 voor de formatie die met 10 man op het veld stond maar nog steeds meer balbezit had dan de thuisclub.

De fel meelevende supportersschare van 16hoven ontplofte van vreugde want die was toch wel een beloning voor het harde werken deze wedstrijd. Dit doelpunt viel in de 79e minuut dus met wat blessuretijd erbij was er op dat moment nog een klein kwartier te spelen.

Langzamerhand ging TOGB toch maar kost wat kost op weg naar de gelijkmaker maar dat wilde in eerste instantie eigenlijk nog niet zo goed lukken.

Het werd derhalve een bloedstollende slotfase waarin TOGB de aanval zocht maar dat gaf 16hoven op haar beurt weer de kans om op zoek te gaan naar een verlossende 1-3, maar ondanks enkele zeer goede mogelijkheden kwam het zover helaas niet.

16hoven leek stand te houden zonder al te veel in de problemen te zijn geweest, natuurlijk er waren hachelijke momenten voor het doel van 16hoven maar men redde zich er telkens toch aardig uit.

Het aftellen was aan Rotterdamse kant allang begonnen, was hier een daverende stunt in de maak van de 10 strijders? Waarbij dient opgemerkt dat de 3 invallers (Tilborg, Kahraman, Pepermans) prima invielen. Helaas mocht het op de valreep niet zo zijn.

Het slotakkoord was uiteindelijk alsnog voor de thuisclub dat in de blessuretijd de bal nog 1 keer voor het doel gooide.   Een kopbal (wel of niet in buitenspelpositie????) trof doel, de arbiter wuifde het vlagsignaal laconiek weg waardoor de 2-2 een feit was.

Na dit doelpunt floot de arbiter onmiddellijk af, de kater van 16hoven is hiermee wel verklaard! Het heeft geen zin om uitblinkers aan de kant van 16hoven te benoemen, het was vooral een puike teamprestatie vandaag. Men toonde niet alleen vechtlust, inzet, wilskracht maar bovenal een verbluffende veerkracht, dat was het knappe aan dit uiteindelijk toch zo, uit Rotterdams oogpunt, teleurstellende gelijke spel.   

Aan het eind van deze speeldag, met veel onverwachte uitslagen, kon de balans worden opgemaakt.

Geen enkel team behaalde de optimale score, wel zijn er 4 teams met 7 punten, zij zijn derhalve allen koploper. Wel prettig dat 16Hoven een van hen is. (TOGB, Rotterdam United, Hillegersberg zijn de overige 3, met volgende week op het programma TOGB – Hillegersberg)

Dat geeft vertrouwen voor de wedstrijd van a.s. zaterdag, daar zal op Sportpark 16Hoven het Schiedamse SVV (thans met 0 punten op de ranglijst maar ooit nog in 1949 landskampioen!) op bezoek komen. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt

Graag tot dan!

Laat een antwoord achter