Wieldrecht ”walst” over Heukelum

0

Wieldrecht behaalde een uitstekende overwinning tegen Heukelum. Trainer Pruymboom kon beschikken over een complete selectie en startte daardoor met Marco Vrolijk, Terrence Kliphuis, Sadik Sogut en Cees Groeneveld op de bank.

Anders dan de uitslag doet vermoeden zag de eerste helft er niet naar uit, dat deze wedstrijd in het voordeel van Wieldrecht zou uitvallen. Zo moest de uitstekend keepende Marnix van Vuuren al na 40 sec. handelend optreden toen Heukelum spits Tim Schwebke alleen voor hem opdook. Maar hij redde bekwaam.
Het spel golfde op en neer en was voor scheidsrechter Jos van Belzen bijna niet aan te lopen. Een voorzet van Ard Nagtegaal werd door een Heukelum-speler bijna in eigen doel gekopt, maar een paar minuten later was het dan toch raak voor Wieldrecht. Een strakke voorzet van Aron de Keijzer werd door rechtsback Jeffrey v.d. Heiden van Heukelum in eigen doel gewerkt en dat betekende de 1 – 0.  V.d. Heiden had een slechte middag met tegenstanders als de Keijzer, maar ook Mark v. Agteren. Hij zag ze regelmatig aan alle kanten voorbij lopen, waarbij hij zich nog een keer liet gaan richting de Keijzer. De scheids zag dit echter niet, het gebeurde achter zijn rug vertelde hij later, en bestrafte v.d. Heiden dan ook niet. Zo zag hij ook geen overtreding op van Agteren in het strafschopgebied, waar een penalty op zijn plaats was geweest.

Er volgden nog een paar kansen voor Wieldrecht, o.a. voor de Keijzer en Ferhat Kemaldar, maar keeper Yoerik van ’t Pad hield zijn doel schoon. En eigenlijk uit het niets scoorde Ton Schwebke de gelijkmaker, 1 – 1. Wieldrecht was het daarna even kwijt. Zo moest keeper van Vuuren nog een keer in actie komen bij een schot van de snelle Rick van Loo. Het bleef echter 1 – 1 en dat was tevens de ruststand.

De wedstrijd was nauwelijks aan de tweede helft begonnen of het stond al 2 – 1. Een actie van de Keijzer op links en diens voorzet werd keurig in het doel gekopt door Michiel de Groot. Heukelum kreeg daarna de kans op de gelijkmaker, maar wederom stond keeper van Vuuren bij een schot van Benjamin Meijdam op de juiste plaats.

Daarna was het de beurt weer aan Wieldrecht. Een vrije trap van Justin Blaauw werd door Ferhat Kemaldar in het doel gekopt, een identieke goal als vorige week, 3 – 1. Heukelum zakte daarna als een plumpudding in elkaar en kwam niet meer in de buurt van keeper van Vuuren. Het was toen de beurt aan de Keijzer met de 4 – 1 na een voorzet van v. Agteren en de 5 – 1 uit de draai. Wieldrecht kreeg nog een aantal kansen om de score uit te breiden, waarbij de mooiste wel van Michiel de Groot was. Nadat keeper v. ’t Pad een hard schot van Blaauw niet onder controle kreeg, had hij de bal maar voor het inkoppen, maar van dichtbij kopte hij over.

De eindstand was derhalve 5 – 1 en Wieldrecht kan terugkijken op een goede wedstrijd. De achterhoede, onder leiding van Robert Versteeg, raakt steeds beter op elkaar ingespeeld, zo ook het middenveld. Belangrijker is, dat Wieldrecht met zijn invallers er niet zwakker op wordt. Wie had gedacht, dat Wieldrecht na 3 wedstrijden op de 2e plaats zou staan?  Volgende week de thuiswedstrijd tegen Altena.

Laat een antwoord achter