WFB boekt prima overwinning op Herkingen’55

0

Na een aantal matige wedstrijden stond op zaterdag 19 oktober de wedstrijd in en tegen Herkingen op het programma. Beide ploegen moesten winnen om uit de onderste regionen te komen.

Vanaf het beginsignaal zette WFB de verdediging van Herkingen zwaar onder druk. Nadat Sjors de Bakker de bal terug legde op Simon Bremer werd diens schot geblokt door de verdediging van Herkingen. Na 5 minuten spelen speelde Lars van Lenten de bal op Stefan Nagtegaal. Hij passte de bal prima door op vrijstaande Simon Bremer en diens schot was onhoudbaar voor keeper Geelhoed van Herkingen en leverde zo een vroege 0 – 1 voorsprong op voor WFB.

Na een prima combinatie tussen Niels Breen en Simon Bremer was de voorzet net niet nauwkeurig genoeg om de bal in de voeten van een aanvaller van WFB te bezorgen. WFB bleef aanvallen en het was voor Herkingen gunstig dat Rowan Breen en Simon Bremer werden teruggefloten voor buiten spel. WFB kwam toch op een 0 – 2 voorsprong toen een vrije trap op de rand van het 16-meter gebied door de muur in het doel verdween. Een schot van Rowan Breen werd goed gepakt door keeper Geelhoed.

Na een klein half uur spelen kwam WFB op een 0 – 3 voorsprong toen Stefan Nagtegaal goed werd weggestuurd over de rechterkant en de bal over de keeper van Herkingen wist te stiften. De bal rolde tergend langzaam via de paal over de doellijn. Keeper Geelhoed redde prima op een goede voorzet van Simon Bremer na een goede aanval. Eduard van Dam plukte een vrije trap van Herkingen goed uit de lucht. Als laatste wapenfeit uit de eerste helft was er een prima redding van keeper Geelhoed van Herkingen op een mooie vrije trap van Joeri Melissant.

WFB was heer in dit duel en meester en Herkingen had geluk dat de tussenstand niet veel hoger was dan de 0 – 3 die nu op het scorebord stond.

In de 2e helft was Herkingen feller en de WFB verdediging werd direct onder druk gezet. Een aanval met Brian Bouwens was dreigend, maar de WFB verdediging bleef gemakkelijk overeind. Na een goede aanval besloot Sjors de Bakker om de bal af te leggen op Stefan Nagtegaal in plaats van zelf te schieten. Een verdediger van Herkingen wist een teen tegen de bal te zetten en zo de aanval onschadelijk te maken. Na een goede voorzet van Joeri Melissant vanaf de linkerkant kopte Simon Bremer de bal millimeters naast de verkeerde kant van de paal. Eduard van Dam liet zich niet verrassen door een slap schotje van Bestman.

Nadat Simon Bremer de bal goed door tikte op Niels Breen werd deze uiterst twijfelachtig teruggefloten voor buiten spel. Eduard keepte attent toen de bal werd diep gespeel op Perry Goedegebuur, maar van Dam was eerder bij de bal dan de speler van Herkingen. Nadat Corne Buys in de fout ging in zijn eigen strafschopgebied wist Gijsbert van Estrik de bal net niet goed af te leggen naar een medespeler en ging er een prima kans voor WFB verloren. Een schot van Lars van Lenten was net niet precies genoeg om de keeper van Herkingen te verrassen. Na een goede voorzet van Joeri Melissant kwam Niels Breen in kansrijke positie, maar hij wist de bal niet goed onder controle te krijgen. WFB kwam op een 0 – 4 voorsprong toen Stan van Lenten goed doorging over de linkerkant en zijn schot op de paal belandde.

De bal kwam in de voeten van Simon Bremer en hij schoot de bal beheerst in de goal. Kort daarna scoorde Herkingen de eretreffer toen Brian Bouwens alleen voor de goal kwam te staan en geen moeite had om de 1 – 4 binnen te schieten. Een bekeken schot van Gijsbert van Estrik verdween naast het doel. Toen Matthijs Blonk dacht nog een keer uit te breken floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en boekte WFB een zeer verdiende overwinning.

WFB voetbalde veel beter dan de vorige wedstrijden en het was het voornamelijk op het middenveld heer en meester, waardoor er veel meer werd gevoetbald en veel minder de lange bal werd gehanteerd.

WFB: Eduard van Dam, Erik Tanis, Martijn van Wijk, Niels Breen (Stan van Lenten), Joeri Melissant, Gijsbert van Estrik, Lars van Lenten, Stefan Nagtegaal, Simon Bremer, Sjors de Bakker (Pascal van Dam), Rowan Breen (Matthijs Blonk)

Laat een antwoord achter