Week van de scheidsrechter verstiert door reeks mishandelingen

2

Wat een mooie ‘Week van de scheidsrechter’ had moeten worden bleek achteraf een dramatische week voor de scheidsrechters. Los van alle aandacht die clubs aan scheidsrechters schonken ging het in het hele land mis.

In Zeeland kreeg scheidsrechter Jan de Vos het zwaar te voortduren. De leidsman werd na afloop door supporters belaagd en kreeg een elleboogstoot of kaakslag tijdens Lewedorpse Boys – VCK (LINK).

In Moordrecht ging het bij een jeugdwedstrijd mis en werd een scheidsrechter mishandeld (LINK). Tijdens de wedstrijd werd de scheidsrechter daar door jeugdspelers van DONK aangevallen.

In Noord-Holland werden twee scheidsrechters afgelopen weekeinde aangevallen. Bij een in Grootebroek, op het complex van De Zouaven, werd een scheidsrechter geslagen door een speler. In Koog aan de Zaan ging het bij een wedstrijd tussen vrouwenteams mis toen de trainer het veld betrad en de scheidsrechter sloeg.

2 Comments
  1. Mark Koorevaar zegt

    alle teams eruit gooien wie de mishandelingen heeft verricht.

  2. Martin Collens zegt

    Dat is voor rekening van de wettelijke macht wat mij betreft. Niet het uitvoerende orgaan maar die dat aan de top vorm geven.
    Komt de minister van justitie in beeld. Zet er als vertrekpunt 20 jaar cel op want je blijft gewoon met je poten van een ander af. Veel te soft in land Nederland en de zotten die daar eigenlijk misbruik van maken.

Laat een antwoord achter