Vuurwerkverbod bij Spirit: ‘Al duizenden euro’s schade’

0

Het in bezit hebben en/of het ontsteken van alle soorten vuurwerk op het terrein van vv Spirit is met onmiddellijke ingang verboden. Dat heeft het bestuur van Spirit besloten.

Aanleiding is de regelgeving van de KNVB en excessen die in het verleden hebben plaatsgevonden. Zo is er bij Spirit vorig jaar tijdens twee wedstrijden, waaronder de derby tegen DCV, voor duizenden euro’s schade aangericht aan het speelveld.

Controle

Zaterdag 19 oktober staat de derby tegen DCV weer op het programma. Voor en tijdens de wedstrijd zal er door professionele beveiliging worden gecontroleerd en indien nodig handhavend worden opgetreden. Personen die vuurwerk (geldt voor zowel knal- en siervuurwerk als voor Bengaals vuur) in hun bezit hebben, zullen van het terrein worden verwijderd. Hun namen zullen door de beveiliging worden doorgegeven aan beide clubbesturen.

Overtredingen van het vuurwerkverbod kunnen disciplinaire maatregelen tot gevolg hebben.

Laat een antwoord achter