Spijkenisse te sterk voor Jong FC Dordrecht

0

Er was Spijkenisse veel aan gelegen om met oefenwinst op zak de competitie te hervatten met de uitbeurt tegen Achilles’29.

Spijkenisse – En, die wens ging in vervulling. In een gelijk opgaande wedstrijd werd Michael van Dommelen de matchwinner en zorgde na de rust voor de enige treffer in het best wel aantrekkelijke duel.

,,We gaan eens wat uitproberen,” gaf trainer Peter Wubben aan als doelstelling. ,,Bovendien spelen we behoudener dan dat we normaal spelen.” Veel wijzer zal de chef na het duel niet zijn geworden. Het duel bevestigde wat hij al wist: Spijkenisse beschikt over zo’n twintig spelers die niet veel voor elkaar onder doen.

Spijkenisse kende een betere start maar Jong Dordrecht toonde zich na tien minuten al gelijkwaardig en er ontstond een interessante ontmoeting, waarin beide partijen nauwelijks voor elkaar onderdeden. Gevaar voor het doel leverde dat nauwelijks op. De beide verdedigingen stonden als een huis en de inzet van de doelmannen Giovanni de Man, die Michael Termijn verving en Tyrese van der Jagt beperkte zich tot het in het spel brengen van de bal.

Na de rust veroverden de Dordtenaren een licht veldoverwicht maar tijdens een tegenstoot bereikte de bal uit een pass van de goed spelende Mark Schenk aanvoerder Michael van Dommelen die met Zwitserse precisie het kleinnood in het vijandelijke doel werkte 1-0.

Zowel Peter Wubben als zijn collega Ben Kinds wisselden naar hartelust vervolgens spelers. Hetgeen echter geen verandering in de stand meer te weeg bracht.

Spijkenisse-Jong FC Dordrecht 1-0 (0-0). 56′ Michael van Dommelen 1-0.

Spijkenisse: Giovanni de Man, Demi Gosepa, Anthony Bentum, Youri Verschoor, Marvin van der Pluijm, Michael van Dommelen, Daan Bourgonje, Stevie Suares, Robert Michilsen, Felino Jardim, Justin Tromp, Mark Schenk, William Darjij, Tyrone Zuidgeest, Lonny Mendes Fernándes, Ryan Purvis, Juremi Zinhagel, Chereau Chobin en Safouane Ajdid.

Laat een antwoord achter