Spectaculaire slotfase sv Charlois (zo) tegen Stompwijk’92 (video)

0

Charlois trad aan op het eigen Sportpark Charlois in de derde klasse B tegen Stompwijk´92. Vijf minuten voor tijd was de stand nog 2-1 in het voordeel van de Charloissers. De eindstand werd toch nog ruim; 4-1.

Wat kan er gebeuren in vijf minuten voetbal voor het eindsignaal? Wel, heel veel. De manschappen van het duo Joop Warner/Aad Broekhuizen zagen de voorsprong van 2-1 in rook opgaan en dachten met een gelijkspel te eindigen. Een overtreding in het strafschopgebied van een verdediger van Charlois op invaller Jaco Sweere was voldoende voor de goed leidende scheidsrechter Ricardo Veldhoen om de bal op de stip te leggen.

Donny van Marwijk kon zijn team langszij schieten, echter doelman Justin Poulisse, die na twintig minuten spelen zijn collega Dennis van Rosendaal met een blessure afloste, voorkwam met een katachtige reactie de bal uit het doel en zorgde, dat zijn team de voorsprong kon behouden. Hierna volgden nog twee doelpunten. Nadat eerst Jeffrey van Veen de paal nog raakte, maakte invaller Kevin van Emden met een omhaal een schitterend doelpunt en in de laatste minuut maakte Paulo Garcia Mendes het kwartet vol en zodoende werd de eindstand 4-1.

De wedstrijd begon met een minuut stilte. Selectiespeler Rivaldo Rodrigues verloor een paar dagen eerder plotseling zijn broer. De selectie vond het wel passend om hier ten opzichte van hem een minuut stilte in acht te nemen. Een mooi gebaar van de selectie en wilde mede om deze reden de volle winst binnen halen. De ruststand werd echter afgesloten met een saaie partij voetbal en eindigde met 1-1. Jeffrey van Veen zorgde voor een 1-0 voorsprong voor de Rotterdammers in de negende minuut. Na deze verkregen voorsprong werd het zeven minuten later al weer gelijk. Tim van Rijn liet goalie Dennis van Rosendaal kansloos met een onhoudbaar schot in de kruising. In de tweede helft kwam Charlois beter voor de dag, maar het vizier en de uitstekende doelman Jesper van Leeuwen voorkwamen doelpunten van Van Veen, Garcia Mendes en Kevin van Veen. Charlois stond dus vijf minuten voor tijd met 2-1 voor. Remco de Neef was hier debet aan een kwartier voor het einde. Met wat geluk en doelgerichtheid werd toch een ruime overwinning in deze sportieve wedstrijd behaald op de Leidschendammers. Aad Broekhuizen was natuurlijk blij na afloop: „Voor hetzelfde geld spelen wij nog gelijk. Wij waren beter, maar het lukte op een of andere manier niet om de score uit te breiden. En ik moet eerlijk zeggen, Kevin van Emden maakte het verschil met zijn invalbeurt. Een goed teken”.

Laat een antwoord achter