Rookruimten in sportkantines per direct verboden

0

De Hoge Raad heeft geoordeeld dat vanaf 27 september alle rookruimtes in de horeca dicht moeten. Dit verbod heeft ook gevolgen voor de sportkantines met een speciale rokersruimte. Deze rookruimtes zijn namelijk per direct verboden.

De komende weken gaat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nog niet controleren of het verbod op rookruimtes in de horeca wordt nageleefd.

Volgens staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid) is de handhaving van het verbod praktisch niet van de ene op de andere dag in gang te zetten. Blokhuis gaat overleggen met de horecasector en de NVWA over het vonnis over de sluiting van de rookruimtes. Eind oktober zal de staatssecretaris meer duidelijkheid geven over de gevolgen van dit vonnis.

Mocht je als club rookvrij willen worden, dan kun je contact opnemen met het team rookvrije sport van de ‘Rookvrije Generatie’. Deze organisatie helpt verenigingen bij het rookvrij maken van hun accommodatie en biedt daarnaast een toolkit aan met een stappenplan en gratis materialen. Per 1 september zijn er al 432 voetbalverenigingen rookvrij

Laat een antwoord achter