Rijnmond HS onderuit tegen Zuidland

0

Na een regenachtige week werd het veld toch goed bevonden voor de aftrap van Rijnmond HS – Zuidland.

In de eerste tien minuten was duidelijk dat het een open wedstrijd zou worden. Ondanks een afwachtende houding van beide partijen drongen de eerste mogelijkheden aan beide kanten zich snel aan.

Rijnmond voetbalde aardig mee en kwam vanuit een goede aanval door de as op 1-0. Runell Martes met zijn bekende steekpasses, stuurde Jorginho Pietersz de diepte in en met een droge schuiven schoot hij raak. Ondanks de kansen die Zuidland kreeg was het weer Rijnmond dat toesloeg. Een goede aanval over de rechterkant dit maal. Michael Birnie dribbelde naar de achterlijn en trok de bal voor, die via de kluts bij Rohaindrick Hooi terecht kwam. Hooi bedacht zich niet en schoot onberispelijk binnen.

Na de 2-0 werd Rijnmond erg slordig en groeide Zuidland in de wedstrijd. De mannen van Tom Larssen voelde dat er ondanks de stand meer in zat en kozen voor de aanval. Ondanks een aantal kansen waarbij Mike van Haften 2x goed redding bracht, namen de groen/gele de voorsprong mee de kleedkamer in.

Na rust speelde Zuidland alles of niets. Voetbal veranderde in strijd en Rijnmond moest uit een ander vaatje tappen. Echter had het geen antwoord op de storm van Zuidland. In tien minuten tijd wist Zuidland niet alleen op gelijke hoogte te komen maar zelfs op voorsprong. 2-4. In de tweede helft was er een ploeg die aanspraak maakte op de overwinning en deze er ook uit sleepte. Na 90 min floot de goed leidende scheidsrechter af en dropen onze mannen af met een 2-4 nederlaag.

Na de wedstrijd was trainer Rody van Hemert vooral kritisch op zichzelf: “Voor rust hadden we het al lastig, maar je hoopt toch dat wij op basis van onze kwaliteiten een ander gezicht konden laten zien. Echter zaten teveel jongens niet in de wedstrijd en had ik in de rust wellicht al moeten ingrijpen. Zuidland heeft een goede ploeg en verdiende de overwinning”.

Volgende week mag Rijnmond HS revanche nemen in en tegen vv Vierpolders.

Laat een antwoord achter