Piet Boon (HVC’10) over fikse nederlaag: ,,Het zit even niet mee”

0

Op sportpark de Rondgang kreeg HVC’10 zaterdag in de tweede klasse C voor eigen publiek een flinke draai om de oren van Kagia. De bezoekers keerden huiswaarts met een klinkende 1-5 overwinning. ,,Het zit even niet mee”, stelde trainer Piet Boon na afloop nuchter vast.

Logisch dat Kagia-trainer René Ras met een glimlach van het veld stapte. ,,We zijn aanvallend heel sterk en verdedigend staan we gewoon goed. Nota bene, dit was spelen op natuurgras en op kunstgras zijn we nog beter, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er natuurlijk een prachtige grasmat lag.” Ras kent een prima start van de competitie met zijn ploeg. ,,Ja, we hebben een goede start (zes punten) in deze lastige afdeling.”

Creativiteit

Minder vrolijk was natuurlijk HVC’10-trainer Piet Boon: ,,Ik vond het nog niet eens zo slecht, er is hard gewerkt, maar op het middenveld misten we elke vorm van creativiteit. En ja, als de verdediging dan na rust zo gemakkelijk de doelpunten weggeeft, dan vraag je om een afstraffing. Reurink kon niet langer dan een halfuurtje spelen en toen hij in het veld kwam, liep het beter. Maar het zit na twee dikke nederlagen even niet mee.”

De uitwedstrijd tegen DSO wordt komende zaterdag dus heel belangrijk. En een puzzeltje voor trainer Piet Boon, die zich deze week vooral zal afvragen wie er dan binnen de lijnen kunnen verschijnen.

Laat een antwoord achter