Neptunus-Schiebroek gelijk; Wondergoal van Claudio Santos Silva (Video)

1

Neptunus-Schiebroek heeft in de derde wedstrijd in Voorschoten nabij Leiden, na een redelijke eerste helft en slechte uitvoering in de tweede, de ongeslagen status met moeite kunnen behouden.

De Rotterdammers zochten direct na het fluitsignaal de aanval, maar tot echte kansen leidde dit nog niet. Totdat  aanvoerder Sander Duin in de 7e minuut met een diepe bal Claudio Santos Silva in het centrum vond, die met een schitterende actie de bal uit de lucht controleerde en in een beweging met een prachtige lob de openingstreffer voor zijn rekening nam 0 – 1. In de 11e minuut mocht Jan v.d. Krogt opkomen, maar zijn inzet kon de Rotterdamse doelman niet verrassen.  In de 14e minuut kwam de thuisclub op een knullige verdedigende actie toch langszij. Op een diepe bal kwam Angelo Spanjaart zijn doel uit, waar zowel verdediger Elroy Wijngaarde als middenvelder Peer van Paasen op doorliepen. De doelman en verdediger botsen op elkaar en de middenvelder kon de bal verlengen 1 – 1. Daarna kwam een fase waarin beide ploegen zoekend waren naar meer. In de 40e minuut lukte dat Daniel van Delft met een korte pass binnendoor op Chahine Lobiyed, die alleen voor de doelman zijn ploeg aan een voorsprong hielp 1 – 2. Gezien het spelbeeld was het terecht dat Neptunus-Schiebroek met een kleine marge de thee ging opzoeken.

De tweede helft begon rommelig en het eerste wapenfeit kwam pas in de 53e minuut toen een schot van Claudio Santos Silva door doelman Stephan v.d. Niet hoekschop werd gewerkt. Het antwoord van de thuisclub kwam vier minuten later. Een vlammend schot van Peer van Paasen vloog over de lat. De Rotterdammers hadden vooral moeite met de  goed aanspeelbare Chris Guijt en verloren steeds meer de grip op het onvoldoende bezette middenveld. Voorschoten’97 zette meer druk naar voren en Neptunus-Schiebroek kon de bal niet vasthouden. De spelers konden elkaar steeds minder goed vinden en er werd gemakkelijk balverlies geleden. Ook de wissels brachten dit keer niet het gewenste effect. Op driekwart van de wedstrijd bereikte een lange bal van Ronnie Verplancke op rechts Benjamin Beumer. Zijn voorzet kon door Nicky Erkelens onvoldoende worden weggewerkt en invaller Oualid Maatoug mocht de 2 – 2 binnen knallen. Even later schoot  Peer van Paasen rakelings langs. In de 71e minuut redde Angelo Spanjaart spectaculair een schot van Jim v.d. Krogt. Even later kopte Nicky Erkelens een inzet uit de doelmond. In de 77e minuut kwam Claudio Santos Silva in het centrum goed door, maar hij stuitte op de doelman. In tweede instantie wilde hij met een hakbal de doelman verrassen, terwijl hij beter de bal had kunnen terugleggen op een van zijn vrijstaande medespelers. In de slotfase kwam de thuisclub nog gevaarlijk door met de doorlopende invaller Alex Iliopoulos. Vier minuten voor tijd gaf Laurens Cruz de bal voor op Daniel van Delft die met een volley overschoot. Met het uiteindelijk behaalde gelijkspel werd de voetbalmiddag alsnog tevreden afgesloten.

Scheidsrechter A. Hilgersom, die het dit keer zonder bondsassistenten moest doen, gaf in dit sportieve treffen redelijk veel gele kaarten. Sem Simonis, Thom de Koning (Voorschoten’97), Tim Oosterwaal, Stefan van Diest, Daniel van Delft en Sander Duin (Neptunus-Schiebroek) werden genoteerd.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde. Nicky Erkelens, Sander Duin, Laurens Cruz, Stefan van Diest, Machiel Lourens (73e min. Paul Hoekstra), Daniel van Delft, Tim Oosterwaal (63e min. Tom Kuil), Claudio Santos Silva, Chahine Lobiyed (63e min. Mouad Fissoune)

Niet in actie kwamen: Makeko Koroma, Ryan Lol

Video: Martijn Domburg

1 reactie
  1. Jaap Quak zegt

    Heeft hij bij brielle geleerd

Laat een antwoord achter