Monsternederlaag Olympia bij TAC’90

0

Voor rust zien we een attractieve wedstrijd met meer doelkansen voor Olympia dan voor TAC’90. Toch staat het dan 2-0 omdat Olympia de vele kansen niet weet te benutten. Na de pauze wordt het uit een strafschop snel 3-0 en is de wedstrijd gespeeld. De gastheren krijgen vleugels en voeren de score op naar een 7-1 eindresultaat.

Olympia begint prima aan de wedstrijd, laat wat goede aanvallen zien en is in het eerste kwartier de betere ploeg. Maar door miscommunicatie in de verdediging wordt het toch 1-0. Een op de doelman terug gekopte bal wordt onderschept en netjes afgerond.

Na een half uur spelen is er nog een schietkans voor TAC, maar Robbert Dols brengt goed redding. Dan volgt er een fase van een kwartier waarin Olympia een groot aantal 100% doelkansen creëert, vaak met Jesse en Soufiane aan de basis. Eerst komt Hamza vanaf links, maar de TAC doelman redt met de voet. Dan geeft Joris goed voor van rechts, maar Soefjan schiet oog-in-oog met de doelman net naast. Dan opnieuw Soefjan met een prima schot richting kruising, maar de TAC doelman redt zeer knap. Vervolgens een snelle vrije trap en die brengt Soefjan opnieuw voor de doelman, maar opnieuw gaat de inzet naast. Vervolgens krijgt TAC een kans, maar de sterk spelende aanvoerder schiet naast.

Dan is Soefjan weer weg op links en nu geeft hij voor in plaats van zelf te schieten, maar hij vindt geen medespeler. Het is onvoorstelbaar voor de Olympia aanhang dat er nog niet is gescoord, en de aloude voetbalwet gaat dan weer op. Want vlak voor rust soleert een TAC speler langs een aantal Olympianen en rondt doeltreffend af en het is 2-0. Als slotakkoord van de zeer aantrekkelijke eerste helft schiet een TAC speler nog ziedend hard op de paal. Dan gaan we met 2-0 aan de thee, maar het had ook zo maar 3-5 kunnen zijn.

Mick van de Kaa blijft geblesseerd achter in de kleedkamer en Dani Swets is zijn vervanger. Olympia start met goede bedoelingen, maar al snel vervliegt de hoop op een resultaat. Een onnodig lijkende overtreding binnen de 16 meter wordt met een strafschop bestraft, en die wordt feilloos ingeschoten voor de 3-0. Dan is de wedstrijd gespeeld. Olympia gelooft er niet meer in en de technisch vaardige Hagenaars spelen vrijuit en gaan op zoek naar meer doelpunten. En die komen er ook, de 4-0 na een vrije doortocht en 5-0 via een kadootje. Dan wordt de spreekwoordelijke eer gered door Soefjan uit een assist van Hamza voor 5-1. Een eigen doelpunt zorgt voor 6-1 en het wordt ook nog 7-1 voordat de leidsman een einde aan dit treffen maakt.

Door de nederlaag zakt Olympia naar de een-na-laatste plaats op de ranglijst. Het is zaak om snel voor een omslag te zorgen en voort te bouwen op de positieve punten uit de eerste helft. Want aanstaande zondag komt koploper DHC naar Gouda en we hopen dan weer op veel steun van het thuispubliek.

Olympia 2 verliest vandaag met 4-1 bij Oliveo in Pijnacker. Olympia 3 speelt met 3-3 gelijk bij HWD in Rotterdam. Een mooie overwinning was er zaterdag wel te noteren voor Olympia JO19-1. In een zeer spannende bekerwedstrijd werd de twee klassen hoger spelende stadgenoot Jodan Boys met 3-2 verslagen.

Laat een antwoord achter