Lekkerkerk wint in gelijkwaardige wedstrijd van Groot-Ammers

0

Afgelopen zaterdag stond de tweede thuiswedstrijd van seizoen 2019-2020 op het programma. Na een 2-0 nederlaag bij Alblasserdam in de eerste wedstrijd en 1-4 vorige week tegen Schelluinen, moest Lekkerkerk vol aan de bak om de eerste punten binnen te halen. De tegenstander van vandaag, Groot-Ammers, had voorafgaande aan deze wedstrijd 1 puntje meer als de thuisploeg. Bij Lekkerkerk was alleen Kevin Liefhebber afwezig, verder kon trainer Marc van der Zee alle selectiespelers gebruiken. Martijn de Jong zat voor het eerst in anderhalf jaar weer als wissel op de bank. Na een langdurige blessure was Martijn weer beschikbaar.

Lekkerkerk begon de eerste 10 minuten goed aan de wedstrijd. Met aanvoerder Pim Molenaar in de spits, Senna van den Bosch en de sterk spelende Bart Sterrenburg op de rechterflank zocht Lekkerkerk de aanval en zette de bezoekers onder druk. Vooral Bart Sterrenburg was moeilijk af te stoppen door de linksback die vanaf het begin veel overtredingen nodig had om te trachten om Bart af te stoppen. Grote kansen leverde het offensieve begin van de thuisploeg niet op. In de elfde minuut kreeg Senna van den Bosch de bal aan de linkerkant aangespeeld. Senna sneed naar binnen en trapte de bal van een meter of twintig met gevoel richting linker kruising. De keeper van Groot-Ammers kon met een mooie uiterste krachtinspanning de bal weg tikken.

Vanaf de vijftiende minuut kwamen de bezoekers wat onder de druk van Lekkerkerk uit en kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Het niveau van de wedstrijd werd gedurende de eerste helft wel minder. Lekkerkerk werd steeds slordiger en ook Groot-Ammers was met name rondom het strafschopgebied van Lekkerkerk onzuiver. Daardoor kreeg Robin Schiedon gedurende de eerste helft niet veel te doen. Bij de paar vrije trappen en corners werd het niet gevaarlijk. De, in de eerste helft, goed leidende scheidsrechter blies na 46 minuten voetbal voor rust en de brilstand op het scorebord.

Na rust gingen beide ploegen door met het spel waar ze voor rust mee geëindigd waren. Lekkerkerk bleef slordig en ook Groot-Ammers bleef van uit de snelle omschakeling op voorsprong te komen, maar bleef daarbij in de eindfase onzorgvuldig. In de 50e minuut kreeg Lekkerkerk een vrije trap te nemen aan de linkerkant. De bal werd door Pim Molenaar doorgekopt voor de goal. Daar was laatste man Alex Velsink als de kippen bij en tikte de bal van dichtbij langs alles en iedereen die in de doelmond stond. Zo brak Lekkerkerk de wedstrijd open met een snel doelpunt na rust. Na de goal ging Lekkerkerk ineens weer beter spelen en probeerde een tweede doelpunt te maken. Groot-Ammers was een kwartiertje aangeslagen maar Lekkerkerk kon daar ondanks een licht overwicht niet van profiteren. De scheidsrechter was gedurende de tweede helft ineens heel erg aan het strooien met gele kaarten, vooral aan spelers van Lekkerkerk. Een drietal kaarten waren echt totaal niet terecht. Tot overmaat van ramp liet de scheidsrechter de Lekkerkerkse assistent in de 67e minuut staan en nam zijn vlagsignaal voor buitenspel niet over. De bal ging vervolgens een halve meter over de achterlijn voordat een voorzet gegeven werd, maar ook daar floot de arbiter niet voor. De voorgegeven bal kwam bij de tweede paal waar voorstopper Stan Molemaker door een duw van een speler van Groot-Ammers een tweede speler van de bezoekers meenam in zijn val. De scheidsrechter zag er, tot veler verbazing, een strafschop in. Ook trakteerde hij Stan op een gele kaart. De strafschop werd nog bijna gekeerd door Robin Schiedon, maar na 69 minuten spelen stond het ineens weer gelijk. Die tussenstand gaf de verhoudingen in het veld wel goed weer, maar de manier waarop de 1-1 tot stand kwam was wel bijzonder te noemen.

Lekkerkerk was na de gelijkmaker het vertrouwen weer een beetje kwijt en Groot-Ammers dacht dat er misschien nog wel een driepunter in zat. Toch gebeurde er niet heel voor beide doelen. Met invallers Kevin van Gent, Martijn de Jong en Tristan de Bruijn voor Kjeld Boers, Senna van den Bosch en Stan Molemaker probeerde Lekkerkerk in de laatste twintig minuten nog wel om een tweede goal te maken. In de 90e minuut kreeg Lekkerkerk nog een hoekschop die weggewerkt werd door de verdedigers van de bezoekers. Goudhaantje Martijn de Jong stond precies op de goeie plek om de rebound met mooi hard schot binnen te jagen. Zo kwam de thuisploeg in de slotminuut toch op voorsprong. Heel mooi voor Martijn dat hij juist bij zijn eerste optreden in het eerste van Lekkerkerk na anderhalf jaar blessureleed de 2-1 voor zijn rekening nam. Na de goal liet de scheidsrechter nog zeven minuten doorspelen. Waar al die extra tijd vandaag kwam, was voor alle Lekkerkerkers onduidelijk. Toch wist Lekkerkerk de 3 punten in eigen huis te houden en zo de eerste overwinning van 2019-2020 binnen te halen. Na het laatste fluitsignaal was de thuisploeg heel blij met de overwinning.

Lekkerkerk begon behoorlijk goed aan de wedstrijd met een sterke Bart Sterrenburg als meest opvallende speler. Na een kwartier kwam de wedstrijd beter in evenwicht maar werd het algehele niveau van de wedstrijd wel minder. Kort na rust kwam Lekkerkerk uit een standaardsituatie op voorsprong. Tot aan de 1-1 speelde Lekkerkerk weer beter, maar de gelijkmaker viel ook Lekkerkerk weer wat terug. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien, dat zou de verhoudingen in het veld wel recht doen. De ingevallen Martijn de Jong werd echter de matchwinner door in de 90e minuut de winnende treffer binnen te schieten. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen SV Meerkerk. Deze ploeg heeft na drie speelronden tweemaal gelijk gespeeld en één keer gewonnen en staat met vijf punten op de zesde plaats. Als Lekkerkerk weer met inzet, beleving en passie speelt, moet ook in Meerkerk een goed resultaat geboekt worden. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark De Burcht.

Laat een antwoord achter