KNVB neemt afscheid van ABBA-systeem

6

Vanaf het seizoen 2019/’20 geldt dat penalty’s in een strafschoppenserie weer om-en-om worden genomen. Dit kan van toepassing zijn in bijvoorbeeld het bekertoernooi, waarin een strafschoppenserie de beslissing moet brengen.

In het weekend van 19 en 20 oktober staat een groot aantal bekerwedstrijden op het programma. Hierbij gaat het met name om wedstrijden uit de eerste knock-outronde. Voor deze wedstrijden geldt dat wanneer ze eindigen in een gelijkspel, er geen verlenging plaatsvindt. Onmiddellijk na het verstrijken van de reguliere speeltijd moeten beide partijen strafschoppen nemen, conform de spelregels veldvoetbal.

Voor de Landelijke Beker Vrouwen geldt dat bij een gelijkspel wel eerst verlenging plaatsvindt.

Vanaf het seizoen 2019/’20 worden de strafschoppen weer om-en-om genomen. Team A begint, team B neemt daarna een strafschop, daarna weer Team A, enzovoort. De ABBA-procedure, die vorig seizoen werd gebruikt, bestaat dus niet meer.

6 Comments
 1. Gerard S Verver zegt

  En dat is maar goed ook. En nu de oude buitenspelregels weer terug aub

 2. Willem Nederveen zegt

  Nu de VAR nog

 3. Martin van Liere zegt

  Moet ook. KNVB020VAR. Onmiddellijk verdwijnen.

 4. Wesley Stremme zegt

  Zal tijd worden. Liever snel mogelijk.

 5. Ben de Bus zegt

  Gaan ze nu de rolling stones formule proberen ach ach ach die kereltjes in zeist

 6. Cor van der Horst zegt

  Is dat de zus van de abbacus

Laat een antwoord achter