Geen stunt Excelsior Maassluis, wel een groot voetbalfeest tegen sc Heerenveen (Video)

Excelsior Maassluis heeft in de wedstrijd om de TOTO KNVB Beker tegen sc Heerenveen niet weten te stunten. Op een volgepakt sportpark Dijkpolder was de eredivisionist een maatje te groot voor de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille en won het uiteindelijk met 0-3. Ondanks de uitschakeling kan iedereen terugkijken om een meer dan geslaagde bekeravond.

Dat sc Heerenveen de bekerontmoeting met Excelsior Maassluis serieus nam bleek wel uit het feit dat de Friezen al op dinsdagavond richting Maassluis waren gereden en hadden overnacht in een hotel in Rotterdam. Daarnaast stelde sc Heerenveen-trainer Johnny Jansen maar liefst 9 spelers op die afgelopen weekend ook aan de aftrap verschenen in de Derby van het Noorden tegen FC Groningen.

De doelstelling van Excelsior Maassluis was om zo lang mogelijk de nul te houden en het zodoende lang spannend te houden. Dogan Corneille en zijn staf had daarom gekozen om met vijf verdedigers te spelen en voorin met de snelle Vincent van den Berg en Milton Klooster te gokken op de counter.

Na tien minuten spelen kon dit plan helaas de prullenbak in doordat de bezoekers al op voorsprong kwamen. Het was Chidera Ejuke die een lage voorzet van Mitchell van Bergen knap in de bovenhoek wist te werken. Hierna was het wederom sc Heerenveen dat een aantal mooie kansen kreeg maar steeds was het Jean-Paul van Leeuwen die met knappe reddingen zijn klasse als doelman toonde.

Na een half uur spelen veerde het thuispubliek op doordat Excelsior Maassluis een grote kans kreeg op de gelijkmaker. Sekou Sylla werd de diepte in gestuurd en vond met een voorzet de meegelopen Vincent van den Berg. De aanvaller kon vanuit een lastige hoek de bal op doel schieten maar zag zijn inzet net voorbij de verkeerde kant van de paal naast gaan.

Waar in deze fase Excelsior Maassluis mocht hopen op de gelijkmaker werd vijf minuten voor rust de wedstrijd beslist door de 0-2 van sc Heerenveen. Op de rand van het zestienmetergebied werd Jordy Bruijn onvoldoende gehinderd en plaatste de middenvelder de bal schitterend voorbij de kansloze Jean-Paul van Leeuwen (0-2).

In de tweede helft nam sc Heerenveen duidelijk wat gas terug en was het Excelsior Maassluis dat ook zo af en toe een prima aanval wist op te zetten. Dit kwam mede doordat De Tricolores met het nodige lef in de opbouw speelde en zodoende de bal in de ploeg hielden. De eerste kans na rust was dan ook voor de thuisploeg. Wederom Vincent van den Berg was dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn schot verdween over het doel.

In de slotfase zou het uiteindelijk nog 0-3 worden doordat Jean-Paul van Leeuwen een vrije trap van Hicham Faik niet onder controle kreeg en invaller Daniel Høegh er als de kippen bij was om de rebound binnen te werken (0-3). Na precies 90 minuten floot scheidsrechter Clay Ruperti voor het eindsignaal en gaat sc Heerenveen verdiend verder in het bekertoernooi.

Met een illusie armer maar wederom een ervaring rijker zal Excelsior Maassluis aanstaande zaterdag de Tweede Divisie gaan hervatten met een uitwedstrijd tegen AFC. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark Goed Genoeg in Amsterdam.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Inloggen op VoetbalRotterdam.nl

Voer onderstaand uw gegevens in

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.