Eerste drie punten voor Hellevoetsluis

0

Ze moesten er even op wachten, maar afgelopen zaterdag was het dan zover. Tegen een onthutsend zwak FC Axel, dat in de hele wedstrijd niet één keer op doel wist te schieten, werd het na een 1-0 ruststand 3-0 voor Hellevoetsluis, waardoor zij de eerste 3 punten van het seizoen binnen wisten te halen.

Vooraf stond er veel druk op de wedstrijd, omdat beide teams teleurstellend aan de competitie waren begonnen. Axel behaalde vorige week het eerste punt, maar Hellevoetsluis stond nog altijd op de hatelijke nul.

Gezien de ambities van de rood-witten, die gaan voor een plek bij de top 5, was dat niet de start die ze voorzien hadden. Met aanvoerder Frenk van Gelderen in de laatste lijn en de lichtvoetige en jeugdige Frank de Regt, Brian Poelman en Marley Dors in de basis, bleek al snel dat Hellevoetsluis voetballend beter was dan Axel. In de eerste 20 minuten had dat al kunnen leiden tot een grote voorsprong, maar de kansen werden niet verzilverd. Uiteindelijk was het in de 21e minuut Brian Poelman, met een mooie pass diep gestuurd door Frank de Regt, die met een mooie lob over de keeper voor de bevrijdende 1-0 zorgde. Tot aan de rust was het éénrichtingsverkeer, maar ondanks de vele kansen bleef het bij 1-0. Bestuurders van Axel moesten in de rust dan ook beamen dat Hellevoetsluis de ploeg van Zeeuws-Vlaanderen in leven had gehouden.

In de tweede helft nog altijd een oppermachtig Hellevoetsluis, wat de score maar niet uit wist te breiden. Hoewel Axel daar ook niets tegenover stelde en doelman Thijs Oostrijck een rustige middag beleefde, kan er dan toch zomaar uit het niets een tegentreffer vallen. FC Axel had echter te weinig kwaliteit om zelfs maar voor gevaar te zorgen, maar daardoor sloop er wat gemakzucht in het spel van de Hellevoeters.

Het was dan ook wachten tot de 63e minuut tot het 18-jarige talent Marley Dors, nadat Gaultier Obiango zomaar de bal van de Axel-doelman in de voeten geschoven kreeg, voor de 2-0 wist te zorgen. In de 78e minuut waren de rollen omgedraaid en rondde Gaultier Obiango af, na mooi voorbereidend werk van Marley Dors (3-0). Zo kroonde Obiango zich met met 2 doelpunten uit 3 wedstrijden weer tot clubtopscorer. Helaas verzuimde Hellevoetsluis in de slotfase Axel een grotere nederlaag toe te brengen, wat er zeker in had gezeten. Daardoor stegen de ING-boys wel naar de 9e plaats, maar hebben zij nog altijd een negatief doelsaldo, wat de Hellevoeters al vaker opgebroken heeft.

Laat een antwoord achter