DJS en Tholense Boys in evenwicht

0

Na drie nederlagen op rij ontving De Jonge Spartaan zaterdag 19 oktober 2019 Tholense Boys. De gasten stonden vooraf na vier wedstrijden op een gedeelde eerste plaats en waren dit seizoen, inclusief bekerwedstrijden, nog ongeslagen.

De formatie van Hans de Heer en Peter van Dulst kende ook deze wedstrijd weer veel afwezigen door blessures en andere oorzaken.

Zo ontbraken Wiljan Driece, Gerben van der Weele, Guido Verweij, Raoul Verolme en Stan Melissant. Doordat het 2e elftal vrij was kon de bank deze wedstrijd goed worden bezet. Cas Abbas, Nick Bronder, Derrick Dubbeld, Koen Vervloed en Martijn Groenendijk namen daarop plaats. Na 14 tegendoelpunten in de eerste vier competitiewedstrijden was het vooral zaak om achterin de boel goed dicht te houden.

In het begin van het duel golfde het spel op en neer. Een schot van Youri Boudou werd geblokt door Pim Grootenboer. In de 10e minuut was er een snelle combinatie van de gasten over het midden van het veld. Hierdoor kwam Matthijs van Stee vrij voor Johan Kroon en schoot zo de 0-1 in het Spartaanse doel. Een voorzet vanaf rechts van Pim Grootenboer pakte keeper David Niepce voordat Jeroen Geldof gevaarlijk kon worden.

Aanvoerder Auke bovenberg ontving in de 19e minuut een gele kaart na stevig blokkeren van Jeroen Geldof. Pim Grootenboer ontving een zelfde exemplaar van scheidsrechter Jos van Belzen na te stevig inkomen. De Tholense Boys waren en bleven de bovenliggende partij tijdens het verdere verloop van de eerste helft. De goed uit zijn doel komende Johan Kroon maakte na ruim een half uur een scherpe counter van de gasten onschadelijk.

Kort voor rust was eigenlijk de enige echte kans voor De Jonge Spartaan waar te nemen. Een snelle ingooi van Juul Peeman bereikte Marc Peeman. Hij gaf een mooie assist op Jeroen Geldof. Deze schoot echter naast. Kort voor rust werd een vlotte aanval van Tholense Boys afgevlagd wegens buitenspel.

Zoals wel vaker dit seizoen kwam De Jonge Spartaan een stuk beter voor de dag na rust. Inzet en passie waren aanwezig en mede onder impuls van de beste Spartaan van het veld, Pim Grootenboer, zette de thuisclub aan. Beide teams kregen nog wat kansen en mogelijkheden. In de 55e minuut kreeg Laurens Bovenberg vrij voor Johan Kroon een bijna niet te missen kans op de 0-2. Zijn schot verdween echter naast het Spartaanse doel. Spelers van beide teams gleden ook in deze fase regelmatig uit op het gladde veld en stonden ook regelmatig buitenspel.

Na een uur spelen ontsnapte Pim Grootenboer aan zijn 2e gele kaart na een stevig duel met Lennard Marsman. De opnieuw goed uit zijn doel komende Johan Kroon voorkwam hierna een doelpunt. In de 66e minuut wisselde Hans de Heer Sietse van der Weele voor Nick Bronder. Deze laatste nam de positie van Pim Grootenboer over en deze ging op het middenveld spelen. Na een schot van Youri Boudou, dat net over de lat scheerde, sorteerde de gewijzigde speelstijl al snel effect. In de 71e minuut werd een mooi aangesneden corner van aanvoerder Gerben Prins bij de 2e paal door Nick Bronder tegen de paal gekopt.

Kort hierna was het wel raak. Een mooie en strakke voorzet van Steven Oosthoek bereikte uitblinker Pim Grootenboer. Binnen het strafschopgebied kapte hij zijn man uit en schoot de bal koeltjes in de rechterbenedenhoek. Zo kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Hierna brak een enerverende slotfase aan, waarin beide teams lieten zien te willen winnen. De ingevallen Dennis Stols kopte de bal na een vrije trap net over het doel. Kort voor tijd zette Nick Bronder van buiten het strafschopgebied een mooie sliding in op de doorgebroken Joost Wesdorp. Heel Tholense Boys dacht aan een strafschop, maar scheidsrechter Van Belzen zag hier niets in. Na hands mochten de gasten nog een vrije trap nemen op een gevaarlijke plaats. Deze leverde echter niets op en zo eindigde het aantrekkelijke duel (vooral de 2e helft) in een terecht gelijkspel.

Door dit resultaat blijft de Jonge Spartaan steken op de 11e plaats, maar op basis van de 2e helft mag het hopen op een goed resultaat in Willemstad tegen het hooggeplaatste VV Kogelvangers op zaterdag 26 oktober 2019.

Scheidsrechter van Belzen gaf gele kaarten aan Pim Grootenboer van DJS en Auke Bovenberg van Tholense Boys.

Toeschouwers: 150

De Jonge Spartaan; Johan Kroon, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Jan Willem van Lente, Jordy Frank, Sietse van der Weele (66 Nick Bronder), Gerben Prins, Jeroen Jongejan, Steven Oosthoek, Marc Peeman en Jeroen Geldof. (78 Koen Vervloed)

Tholense Boys; David Niepce, Lennard Marsman, Auke Bovenberg, Sem Nieuwkoop, Joost Wesdorp, Youri Boudou, Laurens Bovenberg, Matthijs van Stee, Noël van Kaam, Oguzhan Kilavuz (85 Omar Boudou), Wilmer Kousemaker (81 Dennis Stols).

Laat een antwoord achter