CVV Zwervers onderuit bij DHC

0

Prima weersomstandigheden en een enthousiast publiek in het eigen DHC-stadion waren het decor voor de vijfde competitiewedstrijd van dit seizoen voor DHC tegen cvv Zwervers.

Na afloop stond er een duidelijke 2-0 eindstand op het scorebord en konden voor de Brasserskade-bewoners wederom drie punten worden bijgeschreven. Vijftien uit vijf en de doelcijfers 7-0. Een prima competitiestart.

Bij DHC ontbraken ook nu Levi Schipper en Soliman el Yakoubi. Trainer Rob de Lange koos voor Joren Tromp centraal in de verdediging in plaats van Scott Luiten. Al na twee minuten leek DHC op voorsprong te komen. Quinten van der Kraaij stuurde, na een pass van Jeffrey van Roon, Jessy Nauman het vijandelijke strafschopgebied in. Nauman passeerde Zwervers- doelman Rahim Babayigit en gaf voor. Bij de tweede paal kwam Youri Kooijmans inlopen, waarna zijn schot via het lichaam van een verdediger de paal raakte en vervolgens slechts een hoekschop opleverde. Uit die hoekschop kopte Joren Tromp net over.

Na tien minuten spelen redde een Capelse verdediger ten koste van een nieuwe hoekschop, toen Vincent Romeijn op het doel af leek te gaan. Nog binnen het kwartier een actie op links van Youri Kooijmans na een pass van Jeffrey van Roon. Kooijmans ging schuin de zestienmeter in richting doel, waarna zijn lage schot langs doelman Rahim Babayigit ging, maar ook nipt langs de voor DHC verkeerde kant van de paal. Kort hierna was er een mogelijkheid voor Vincent Romeijn na een combinatie tussen Youri Kooijmans en Jessy Nauman. Halverwege de eerste helft zag Jeffrey van Roon zijn vrije trap van een meter of dertig net naast gaan. De eerste en enige mogelijkheid voor de gasten ontstond na bijna een half uur spelen, maar het schot van zo’n twintig meter werd gekeerd door DHC-doelman Nick Hasper.

Met nog een kleine tien minuten voor de pauze kopte Joey Emmerink de bal bij de tweede paal voor na een Delftse hoekschop, waarna het schot van Jessy Nauman door de doelman kon worden weggetikt. Na een pass van Frank de Lange op Quinten van der Kraaij, kwam de bal na zijn voorzet bij de achterlijn aan de linkerkant bij Jessy Nauman. Zijn lage voorzet ging achter De Zwervers-doelman langs, maar rolde ook net voor het doel langs….. In de slotfase van het eerste bedrijf kreeg DHC nog enkele hoekschoppen te nemen, die echter niets opleverden. De rust kwam vreemd genoeg met nog steeds een 0-0 stand, waar DHC al dik en breed een voorsprong had moeten nemen.

Direct na de rust veranderde dat al snel toen na een minuut Youri Kooijmans vanaf links een prima voorzet afleverde, die door Jessy Nauman bij de eerste paal schitterend werd ingekopt: 1-0. Enkele minuten later een actie op rechts van Quinten van der Kraaij en een lage voorzet, die net langs Youri Kooijmans voorlangs ging. Na tien minuten in de tweede helft scoorde DHC al weer. Op rechts een actie van Quinten van der Kraaij, die in het strafschopgebied Jessy Nauman bereikte. Nauman speelde zich vrij en liet de bal met een curve onbereikbaar door de doelman in de verre hoek verdwijnen: 2-0. Een kleine tien minuten later verscheen Youri Kooijmans gevaarlijk voor Zwervers-doelman Rahim Babayigit, die hem ondersteboven duwde Het DHC-publiek schreeuwde om een strafschop, maar de prima leidende scheidsrechter Bruggeling zag hier geen overtreding in.

DHC bleef de bovenliggende en aanvallende ploeg, waar de bezoekers nauwelijks bij het DHC-doel van Nick Hasper in de buurt kwamen. DHC verscheen nog wel enkele malen via Youri Kooijmans, Jeffrey van Roon en Joren Tromp voor het vijandelijke doel, maar in de 2-0 stand kwam geen verandering meer, al had die wel hoger kunnen uitvallen.

Na vijf van de acht wedstrijden in de eerste periode is de score voor DHC nog 100%: Vijftien punten. Komende zondag volgt de uitwedstrijd bij Olympia in Gouda, terwijl een week later – op 3 november – DHC – sv Den Hoorn op de agenda staat. De eerste periode wordt voor DHC dan op 10 november in Rotterdam afgesloten uit bij Hillegersberg.

Laat een antwoord achter