Capelle verliest bij FC Rijnvogels

0

Een goede eerste helft werd afgewisseld door een matige tweede helft, waarin Rijnvogels de winnende treffer scoorde.

Vanaf de aftrap zette Rijnvogels druk en de eerste 10 minuten was het meeste balbezit voor de thuisclub zonder dat er kansen ontstonden. In de 12e minuut ontstond er een prachtige aanval over rechts voor Capelle.

Rutger de Bos besloot een een-tweetje met Joseph Gonçalves met een strakke voorzet, die door Luuk Kraaijeveld in de rechterbenedenhoek werd ingekopt 0-1. Daarna nam Capelle het initiatief over en kreeg diverse kansen. Joseph Gonçalves en Eric Jansen waren dichtbij een treffer, maar wisten niet te scoren. Ook voorzetten van Rutger De Bos werden niet benut. De ommekeer kwam er na de 34e minuut.

Aanvoerder Ricardo de Vlugt kopte na een voorzet van Romano van der Stoep tegen de lat. Zes minuten later was het wel raak. Na een corner kwam in de scrimmage de bal voor de voeten van Ricardo de Vlugt, die van dichtbij hard inschoot 1-1. Net voor rust bracht de lat opnieuw redding voor Capelle bij een inzet van Roy van Leeuwen.

Na de rust begon Rijnvogels, zoals het de eerste helft was gestart. In de 49e minuut ging een kopbal van Max van Steen net over het doel, maar in de 52e minuut kopte dezelfde speler na een corner van Niek Ossevoort wel tegen de touwen 2-1. Het was nu aan Capelle om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Invallers Justin van Mullem en Jesse Oostrum werden ingebracht, maar Capelle kreeg slechts één grote kans, toen na een voorzet van Rutger de Bos de bal door Kevin van la Parra totaal verkeerd geraakt werd. Rijnvogels beperkte zich tot het consolideren van de voorsprong en kreeg geen enkele kans meer.

In de laatste minuten zette Capelle nog eens extra aan, maar wist de thuisclub niet echt meer in moeilijkheden te brengen, zodat de 2-1 nederlaag op het scorebord bleef staan.
Twee tegendoelpunten uit standaardsituaties werden Capelle fataal. Iets waarop de komende trainingen extra aandacht gevestigd moet worden. Over veertien dagen wacht de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Eén om naar uit te kijken.

De uitstekend leidende scheidsrechter Thomas Hardeman gaf gele kaarten aan Rutger de Bos, Lars van der Wijngaard en Eric Jansen van Capelle en aan Niek Ossevoort van Rijnvogels.

Capelle: Massimo van Ewijk, Rutger de Bos, Jelle Pollemans, Lars van der Wijngaard, Candido da Conceição (79 Marciano Pape), Jerry Scholman, Julian Agatowski, Eric Jansen, Luuk Kraaijeveld (67 Justin van Mullem), Kevin van la Parra (75 Jessie Oostrum), Joseph Gonçalves.

Laat een antwoord achter