Brayton Biekman (40): ‘Ik ga door zolang ik die jonge gasten voorbij blijf rennen’

17

De Biekmannen zijn al jarenlang actief in de regio Rijnmond. In het amateurvoetbal heeft u veelvuldig van de kunsten van Diejego Biekman en Tevyn Biekman kunnen genieten. Sinds dit seizoen speelt ook Brayton Biekman weer in de regio. De 40-jarige ex-prof Brayton kwam na L.M.O, FC Utrecht, SC Feyenoord, SHO, FC Den Bosch, sc Excelsior, Rijnsburgse Boys, DOVO,​ Elinkwijk, Argon, SV Nieuw Utrecht, Bennekom, DFS, FC Lienden en SC Evertstein uit bij Smitshoek. ”Team manager Dave Sietaram en ik speelden vroeger tegen elkaar. Hij vroeg al drie jaar of ik naar Smitshoek wilde komen. Zodoende is de overstap tot stand gekomen.”

De lange carrière van Brayton Biekman bracht hem langs maar liefst 16 club in het betaalde- en het amateurvoetbal. De kenners zullen de naam Biekman herinneren van het doelpunt dat hij ooit in de Kuip wist te maken voor FC Den Bosch tegen Feyenoord. ”Dit is toch wel het hoogtepunt uit mijn carrière. Maar toch heb ik eigenlijk van heel mijn voetbaltijd genoten omdat ik een pure liefhebber ben.”

Inmiddels is de aanvaller de 40 gepasseerd en is hij nog steeds actief in de hoofdklasse. Het lichaam stribbelt duidelijk nog niet tegen maar een geheim heeft Biekman niet. ”Ik heb echt geen idee waarom ik zolang door kan gaan. Ik denk dat het een beetje met geluk te maken heeft en ik heb een atletische bouw. Dit werkt denk wel in mijn voordeel.”

Smitshoek moet daar dit seizoen de vruchten van gaan plukken. De ploeg van trainer Richard Middelkoop leed afgelopen zaterdag de eerste nederlaag en staat momenteel in de middenmoot van de zaterdag hoofdklasse A. Biekman heeft vertrouwen in een mooi seizoen. Ik denk wel dat wij een periode moeten kunnen pakken. Wil dit niet lukken dan vind ik wel dat wij moeten meedraaien in het linkerrijtje. ”

Spelers van 40 jaar zijn schaars op hoog niveau bij de amateurs. Een einde van een lange carrière lijkt te naderen voor Brayton Biekman. De aanvaller wil daar zelf nog niets van weten. ”Zolang ik die jonge gasten nog voorbij kan rennen en van iedereen mijn kopduels win ga ik door.” Bang voor een zwart gat na het actieve voetbal is Biekman echter niet. ”Nee hoor ik zal altijd iets blijven doen met voetbal. Ik denk aan een soort spelersmakelaar in de breedste zin. Ik heb zoveel ervaring opgedaan dat ik echt wel wat kan betekenen in de begeleiding voor jonge jongens.”

Foto: John van Neuren

17 Comments
 1. Emmelie Dekker zegt

  Cheralda Sno nou jij kan dan wel heel wat jaar door! #snellejelle

 2. Jeffrey Kummel zegt

  Gelijk heb je ouwe piva boy

 3. Jack de Hoogt zegt

  Mooi stukje Brayton Biekman,

 4. Rene van Fessem zegt

  Netjes toch…

 5. Kai Dumee zegt

  Patrick Dumee

 6. Ben Bijl zegt

  Lekker hoor ouwe

 7. Henk van Walsem zegt

  Brayton Biekman Topper ook nu nog.

 8. Vincent Roeleveld zegt

  Pindakaas wie is daar niet groot mee geworden

 9. J-me Jaimy zegt

  Tevin Biekman Diejego Biekman
  Biekman toppers ❤

 10. Mandy Van Vulpen zegt

  Leuk stuk Brayton Biekman!

 11. Bert Slagman zegt

  Eens een topper, altijd een topper. Blijf ervan genieten. Mooie tijd met je meegemaakt. Altijd die lach.

 12. Robert Graafland zegt

  Mooi ventje,speelde als B junior vaak op zondag een potje met ons mee.

 13. Marietta Van Alphen Hoogeboom zegt

  Top Brayton Biekman!

 14. Roue Ritfeld zegt

  Haha sterk bro..doe je ding

 15. Louis Janssen zegt

  Jeroen van Es Stefan Denkers Michel Maat Remco van Gelder kende m nog! Biek Biek Biek Biek!! Maakte ooit de 0-1 uit bij Feyenoord voor de beker…

 16. Julien Stundebeek zegt

  Paul van Lijssel hadden we biekman nog maar bij ons fc. Held.

 17. Ursela van Wel zegt

  Mooi stukje. Top man

Laat een antwoord achter