Wieldrecht ruim onderuit tegen Heinenoord

0

Wieldrecht heeft de 2e bekerwedstrijd terecht verloren tegen een ploeg die een klasse hoger speelt, al zijn ze zeker niet weggespeeld.

Trainer Pruijmboom kon dit keer geen beroep doen op Joey Versendaal, Ferhat Kemaldar, Terrence Kliphuis en Mo Al Salman.

Na exact 41 seconden stond de 0 – 1 al op het scorebord, toen Remko Buist de bal van buiten de 16 meter over keeper Marnix van Vuuren in het doel schoot. Een domper, omdat Wieldrecht van plan was na de winst vorige week een goed resultaat neer te zetten tegen de eerste klasser. Toch moet gezegd worden, dat Wieldrecht gedurende de hele wedstrijd niet is weggespeeld.

Anders dan de ruststand bv. doet vermoeden (0 – 3, door doelpunten van nogmaals Buist en Noel Goossens) heeft Wieldrecht zeker kansen op een doelpunt gekregen. Michiel de Groot kwam net te laat om een voorzet van Mark van Agteren te verzilveren, dezelfde van Agteren omspeelde keeper Martijn Terlouw van Heinenoord, maar aanvoerder Toine v.d. Berg kon op de doellijn redding brengen en op een inzet van Aron de Keijzer redde Terlouw knap met een reflex.

Gebleken is wel, dat Heinenoord effectiever, slimmer en fysieker was dan Wieldrecht. Geduldig wachten op een kansje en dan genadeloos toeslaan.

In de tweede helft bracht Chakib Lechheb, na een foutje van keeper Terlouw, de stand terug op 1 – 3. Maar daarna was het weer de beurt aan Heienoord. Na een foutje van keeper Marnix van Vuuren (de bal ging door de benen na een voorzet) tikte Justin Blaauw de bal in eigen doel, 1 – 4. Ramon Salaz en nogmaals Goossens brachten de stand op 1 – 6. Waarna Mark van Agteren de 2 – 6 binnenschoot en daarmee de eindstand bepaalde. Ook in deze tweede helft waren er kansjes op meer voor Wieldrecht. Zo kwam o.a. Claudio Teneggi een teenlengte tekort om de bal na een voorzet van v. Agteren binnen te tikken.

Na het eindsignaal van scheidsrechter Jan Tempelaar, die overigens een prima wedstrijd floot, was een ieder het er wel over eens. Een leerzame wedstrijd, tegen een tegenstander die in de eerste klasse zeker mee gaat draaien om het kampioenschap. Laten we hopen, dat Wieldrecht deze uitslag niet ziet als een zwaar verlies, maar als een leermoment voor de komende wedstrijden en doorgaat op de weg die ze zijn ingeslagen. Dan komt het best wel goed.

Na afloop ontving Daan Vegt nog het shirt en de bloemen behorende bij een 250e wedstrijd in het eerste elftal. Daan begon in de hoofdmacht o.l.v. Henk Molenaar en brak een seizoen later onder Virgil Breetveld definitief door in het eerste elftal. Daan is één van die jongens uit eigen jeugd, die Wieldrecht altijd trouw is gebleven. Daan gefeliciteerd en nog veel wedstrijd in het eerste van Wieldrecht.

Volgende week de derde wedstrijd in bekercompetitie uit bij Strijen, die gisteren met 2 – 1 won van Bruse Boys.

Laat een antwoord achter