Vierpolders op doelsaldo uit beker

2

Ondanks dat Vierpolders in de bekerreeks ongeslagen bleef is het toch uitgeschakeld. Het betere doelsaldo van MSV ’71 was doorslaggevend, zij bereiken dan ook de volgende ronde. Afgelopen zaterdag stond de laatste in een serie van drie bekerwedstrijden in de eerste ronde op het programma. Voor Vierpolders een uitwedstrijd tegen DVV’09 in Dirksland.

Onder bijzonder zomerse omstandigheden liet scheidsrechter Vos om 14.30 uur aftrappen. Al in de zesde minuut wist Vincent Bieling het net te vinden als hij optimaal weet te profiteren van balverlies in de achterhoede van de gastheren. Lang duurde deze voorsprong echter niet als Wesley Meuldijk uit een cornerbal de gelijkmaker weet te fabriceren. Hierna waren het de Dirkslanders die de grootste kansen kregen. Eerst is het weer Meuldijk die een opgelegde mogelijkheid had nadat de bal in Vierpolders’ laatste linie werd ingeleverd, zijn poging ging echter over. Even later scoorde de thuisploeg wel. Een treffer die vervolgens werd geannuleerd wegens buitenspel. In de 24e minuut kwam Vierpolders, niet geheel volgens de verhoudingen  in het veld, wederom op voorsprong als Glenn Stoffers een vrije bal vanaf een meter of 25 direct achter doelman Jordy Hanenberg wist te schieten. Na een half uur spelen eindelijk de eerst echt vlot lopende aanval van Vierpolders zijde. Bieling wist deze mogelijkheid echter niet te verzilveren door over het doel te schieten. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was hierna voor DVV’09 als er, weer, balverlies op eigen helft van Vierpolders wordt geleden waardoor een aanvaller van de thuisploeg vrij voor het doel van Dennis Bruins kon verschijnen. Ook bij deze DVV-er stond het vizier niet op scherp, de doelpoging ging naast. Met een 1 – 2 voorsprong bij de rust  kwam Vierpolders eigenlijk gewoon goed weg.

In de tweede helft is het de thuisploeg die het initiatief behield. DVV’09 was in de 59e minuut weer akelig dicht bij de gelijkmaker maar nu wist Tom Thijssen de redding te brengen op de doellijn. In de momenten hierna een vervelende botsing met de in de rust ingevallen Jesper Lakerveld als slachtoffer. Resultaat van de botsing was dat Lakerveld voor controle naar het ziekenhuis moest vanwege nekklachten. Na een scan bleek het allemaal gelukkig mee te vallen. Na dit ongelukkige incident ging DVV ’09 wel nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, Vierpolders beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong. Als Bart Rollof in de slotfase met een mooie lobbal van buiten de zestien meter de stand op 1 – 3 weet te bepalen is de wedstrijd gespeeld.

Blijft over dat Vierpolders haar laatste vijf oefen- en bekerwedstrijden, in aanloop naar de start van de competitie, ongeslagen doorgekomen is. Dat alles wel in het besef dat het beter kan, misschien ook wel moet.

Komende zaterdag 14 september start de reguliere competitie in een uitdagende en sterk bezette poule. Voor Vierpolders start dit alles met een uitwedstrijd tegen sc Botlek op sportpark De Brug in Spijkenisse. Aftrap is om 14.30 uur.

Opstelling Vierpolders: 1 D.Bruins, 2 M.Lodder, 3 T.Thijssen, 4 R.Hakbijl, 5 D.Kapaan, 6 M.Straatman, 7 G.Stoffers ( 81e 15 B.Romswinckel), 8 B.Rollof, 10 D.Zijlstra, 11 V.Bieling, 12 J. Stout (46e 9 J.Lakerveld / 61e 13 M.v.d.Hurk). 14  D.Leentvaar en 18 T.Hokke zaten vandaag ook bij de wedstrijdselectie  kwamen niet in actie.

2 Comments
  1. Jeffrey Vossenaar zegt

    Wouter van der Harg jammer man!

  2. Hans Dantuma zegt

    Ja en pompoenfair ook al in Brielle !!!

Laat een antwoord achter