SVS-voorzitter Van Venrooij treedt na ruim 20 jaar af

0

Gisteravond is op een bijzondere ledenvergadering Hans van Venrooij afgetreden als voorzitter en bestuurslid van SVS.

Hans was bestuurslid vanaf 4 oktober 1987 en hanteerde sinds 16 februari 1989 de voorzittershamer. Daarmee was Hans met 11.663 dagen niet alleen het langstzittende bestuurslid van SVS, maar zeer waarschijnlijk ook recordhouder van vele sportclubs in de omgeving van SVS.

In die tijd heeft hij zijn vereniging zien groeien van een kleine voetbalclub in een zich snel ontwikkelende gemeente tot de stabiele sportvereniging die SVS nu is. Van een club met ca 250 leden in 1983 tot een vereniging van ca. 750 leden nu. Toegegeven, een enkel jaar geleden waren er meer mensen lid van de vereniging, maar zo gaat dat in de voetbalwereld: je raakt wel eens een team kwijt, er stopt wel eens een vrijwilliger.

Oorspronkelijk was SVS een zondagvereniging. De jeugd op zaterdag en de mannen op zondag (waaronder na verloop van tijd ook nog eens een veteranenteam). Die overzichtelijkheid hield geen stand. Het ledental groeide, er kwamen meisjes en vrouwen voetballen, het zondagvoetbal hield op te bestaan bij SVS, de herenselectieteams gingen aan de weg timmeren. Er waren kampioenschappen en een enkele keer degradatie.

Tegelijkertijd ontwikkelde de organisatie van SVS zich van niets (vergeet niet, de oprichtingsdatum van de vereniging is 1 april 1983) tot een grote groep vrijwilligers die alles regelt opdat er maar gevoetbald kan worden.

En dan was er dat fameuze jaar 2008 dat SVS ineens de beschikking kreeg over twee moderne kunstgrasvelden en 10 nieuwe kleedkamers (later uitgebreid tot 14 stuks). Een project, in gang gezet door de gemeente Capelle aan den IJssel en vorm gegeven door de gloednieuwe organisatie Sportief Capelle, bedoeld om alle buitensportverenigingen van deze gemeente een steun in de rug te geven omdat sport belangrijk wordt gevonden in deze samenleving. Een project waaraan het bestuur van SVS een stevige bijdrage heeft geleverd door intensief samen te werken met de andere betrokkenen.

De rol van een bestuur in deze ontwikkelingen bestaat uit richting geven, meedenken, meedoen, grenzen stellen, mogelijkheden scheppen, vrijwilligers stimuleren en zelf ook keihard werken. Om op gezette tijden te genieten van de behaalde resultaten en (niet te vergeten) van het voetbal op het eigen terrein.

Hans heeft dit alles meegemaakt en mede vorm gegeven. In de periode van zijn bestuurslidmaatschap heeft hij daarbij samengewerkt met 32 andere bestuursleden. Waarmee maar aangegeven wordt dat SVS niet alleen in Hans een voorzitter is kwijtgeraakt met uithoudingsvermogen, maar ook met de gave om je aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Het is dan ook niet vreemd dat de ledenvergadering gisteravond snel en overweldigend kon instemmen met het voorstel van het zittende bestuur om Hans van Venrooij te benoemen tot erelid van de vereniging uit erkentelijkheid voor diens bijdrage aan de ontwikkeling van SVS.

Later dit jaar zal er op gepaste wijze nog eens stilgestaan worden bij dit feit. Op een receptie zullen leden van SVS, maar ook vertegenwoordigers van andere sportverenigingen en andere organisaties in de gelegenheid gesteld worden om het glas te heffen op het einde van een lange carrière van een voetbalvoorzitter.

Overigens, de laatste bestuursdaad van Hans was het vaststellen dat de ledenvergadering gisteravond Dick Vlasblom als nieuwe voorzitter heeft benoemd. Diens dagteller staat nu op 1.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter