Spijkenisse blijft zonder punten

2

Als er namen verzonnen moeten worden voor de orkaan, die huishield in het Wesley Sneijder sportpark in Utrecht tijdens de wedstrijd tussen de plaatselijke trots en Spijkenisse, dan zouden Christan of Genaro ongetwijfeld in aanmerking komen.

De vleugelspitsen waren gewoon niet te stoppen. En als het de snelste verdediger van de bezoekers, Demi Gosepa, het wel lukte, dan bleken de gebezigde middelen niet acceptabel voor de scheidsrechter. Christan Gandu en Genaro Snijder dartelden per toerbeurt door de Spijkenisser verdediging en legden met hun onnavolgbare acties op de vleugels de basis voor de dik verdiende 5-3 overwinning, ook al speelde DHSC in de tweede helft door de rode kaart van Marley Berkvens grotendeels met maar tien man.

,,De vorige week kregen we kansen om twee wedstrijden te winnen,” jammerde trainer John Vink nog over het 2-1 verlies tegen Capelle in de ouverture van de competitie. ,,Paal en lat stonden ook nog eens succes voor ons in de weg.” Vink keek dan ook raar uit de ooghoeken toen Sergino van Axeldongen in de derde minuut al door zijn defensie sneed en Spijkenisse aan een vroege voorsprong hielp: 0-1. Zijn ploeg was echter absoluut niet van slag door die vroege treffer en herstelde zich wonderbaarlijk. Telkens werden de vleugelspitsen weggestuurd, die op hun beurt kwistig met gevaarlijke voorzetten strooiden.

In de 12e minuut kwam de gelijkmaker al op het scorebord door een treffer van Berry van ‘t Land: 1-1. Per omgaande kwam Spijkenisse echter weer aan de leiding. Sergino van Axeldongen verzilverde koelbloedig een voorzet op maat van Stevie Soares: 1-2. DHSC koos echter onvoorwaardelijk voor de aanval en bestookte Spijkenisse onophoudelijk vanaf de vleugels. Genaro Snijders werd op jacht naar de gelijkmaker onreglementair gestopt en benutte zelf de daardoor gekregen pingel: 2-2. Met die gelijke stand vertrokken de kemphanen na een enerverende eerste helft zij aan zij naar de thee.

Tien man

Na drie minuten spel maakte Marley Berkvens een harde overtreding en moest van de scheidsrechter Van de Ketterij vroegtijdig douchen. Doch ook met tien man bleef de thuisclub de bovenlichende partij.

Uit een pass vanaf het eigen strafschopgebied was Christan Gandu de gehele Spijkenisser defensie te snel af en was net eerder bij de bal dan doelman Michael Termijn en hielp zijn ploeg weer aan een voorsprong: 3-2. Bij die actie blesseerde Gandu zich echter zwaar en moest het veld na behandeling op een brancard verlaten.
Voor een breuk in de armen werd gevreesd. Toen Tom de Klein, na de tien minuten blessurebehandeling, direct de 4-2 scoorde leek de strijd beslist.

Spijkenisse haalde maar schoorvoetend profijt uit de nummerieke meerderheid en koos maar twijvelend voor de aanval. DHSC probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen door te treuzelen bij de spelhervattingen en standaardsituaries. Doch als het moest, stonden ze paraat. Na de aansluitingstreffer van Daan Bourgonje herstelde Genaro Snijder weer de voorsprong van twee treffers. Spijkenisse kwam dus geen steek dichterbij ook al opdat de paal treffers van Bourgonje en Stevie Soares wreed in de weg stond.
De volle winst kwam echter terecht bij de ploeg, die daar het meeste recht op had: DHSC.

DHSC-Spijkenisse 5-3 (2-2). 3′ Sergino van Axeldongen 0-1, 12′ Berry van ‘t Land, 12′ Sergino van Axeldongen 1-2, 33′ Genaro Snijders 2-2, 47′ Christan Gandu 3-2, 66′ Tom de Klein 4-2, 80′ Daan Bourgonje 4-3, 83’ Genaro Snijders 5-3.

DSHC: Niels Willemse, Tom de Klein, Berry van ‘t Land (69′ Jesse Oliekan), Jeffrey Winkelman (87′ Redouan Aamri), Imad Naja, Genaro Snijders, Rodney Snijder, Emre Bal, Vlatko Lazic, Christan Gandu (61’ Roy Turksma), Marley Berkvens.

Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Lonny Mendes Fernándes, Demi Gosepa, Sander Barragan (69′ Alessandro Franzoso), Felino Jardim (69′ Robert Michilsen), Daan Bourgonje, Sergino van Axeldongen (55′ William Darjij), Marvin van der Pluijm, Stevie Soares.

Bijzonderheden: De correct leidende scheidsrechteren Van de Ketterij gaf rood aan Marley Berkvens en geel aan Imad Najah en Berry van ‘t Land (allen van DHSC) en Felino Jardim van Spijkenisse

Voorne Putten Rozenburg

2 Comments
  1. Cor van der Horst zegt

    Houden ze wel de 0 vast

  2. Cor van der Horst zegt

    Houden ze wel de 0 vast

Laat een antwoord achter