SJZ weigert verder te spelen tegen HMC

2

Het bekerduel tussen SJZ en het Haagse HMC in Groep 2 poule 20 heeft zaterdagmiddag het einde niet gehaald. Na een opstootje werd het duel zo’n achttien minuten voor het einde gestaakt bij een 2-1 stand in het voordeel van de gastheren. In het tumult werd SJZ-speler Sjoerd Hulsbos onverwacht in zijn gezicht geslagen waarbij zijn gebit beschadigd raakte.

Scheidsrechter Van der Plas uit Rijnsburg wilde een afkoelingsperiode inlassen. Voor SJZ hoefde het echter niet meer. De thuisclub vond het verstandiger het restant niet uit te spelen om mogelijk verder ongerief te voorkomen. SJZ-trainer Arie van Duijn stond volledig achter de door de spelers genomen beslissing om er mee op te houden. ,,De veiligheid van de spelers is het allerbelangrijkste Ik sta volledig achter het besluit van de spelers.”

Arbiter Van der Plas wilde na afloop geen uitleg geven. Hij maakt een rapport op van het voorval en het oordeel is aan de KNVB om in deze zaak een uitspraak te doen. Het einde van de wedstrijd had dus jammer genoeg niet veel met voetballen te maken. Jammer, omdat het duel tot het moment van staken zeker niet onplezierig was. De arbiter wilde nog wel verder, maar SJZ zag daar vanaf.

2 Comments
  1. Jos van der Est zegt

    En dan worden jullie bestraft voor het weigeren en hmc komt er mee weg .

  2. Thomas Dijkstra zegt

    Is dat niet die club waar je onderin een kelder van een school gebouw moet omkleden. Waar in de gang allemaal kleden liggen om te bidden

Laat een antwoord achter