SHO in laatste tien minuten langs Kruisland

0

In de tweede bekerronde was SHO, net als precies twee jaar geleden, gastheer voor SC Kruisland dat vorige week op eigen veld gelijkspeelde tegen NSVV. Na de aftastende openingsfase nam SHO de touwtjes in handen wat pas na een minuut of twintig een riante kans opleverde voor Ricky Bokhoven. De rechterspits mikte op de bovenhoek van het doel maar doelman Geerligs tikte het leer fraai uit de kruising. Na nog een paar corners te hebben afgedwongen was het op het halve uur wederom Bokhoven die met een uitstekende pass door Bob Bison werd vrijgespeeld maar het leer verdween langs de voor SHO verkeerde kant van de paal. Esra Pieters probeerde het met een venijnig schot van afstand maar ook nu viel er niks te juichen. Het leek op dat moment een kwestie van tijd tot het Brabantse bolwerk, met voormalig SHO-er Fredson Lucas aan het hoofd van de verdediging, zou omvallen, maar de Beijerlanders zouden nog voor rust bedrogen uitkomen. Na een snelle uitval over de linkerkant werd de voorzet door Remco van der Riet via de binnenkant van de paal achter Peter Konings binnengekopt: 0-1.

In hun vorige bezoek aan SHO flikten de Kruislanders precies hetzelfde en hadden toen aan één doelpunt genoeg om -zelfs uiteindelijk nog met slechts tien man- de overwinning binnen te halen. Minder dan vijf minuten later leek het doek al te vallen voor SHO toen aanvoerder Achmed Didi met een diagonaal schot doelman Konings voor de tweede keer het nakijken gaf: 0-2. De resterende tijd van de eerste helft kon door SHO, evenals trouwens de bezoekers, verder schadevrij worden doorgekomen.

De tweede helft begon met twee ongewijzigde elftallen. SHO had aanvankelijk knap moeite om weer het niveau van het begin van de wedstrijd te bereiken. Te slordig spel met veel balverlies stond een snelle aansluitingstreffer danig in de weg. Gaandeweg werd de Beijerlandse grip op het duel steviger en na een uur de eerste wissel aan SHO-kant. Ingmar van Bruggen ging naar de kant en werd vervangen door Rowdy Rijsdijk, die het meteen probeerde met een harde lage bal van ruim buiten het strafschopgebied. Ook bij deze poging verdween het leer naast het doel.

Het was wel het moment dat de wedstrijd begon te kantelen want even daarna kopte Andrew van Tiggelen de bal op aangeven van Jasper Huisman over de niet al te grote Kruislandse sluitpost: 1-2. De geest zat daarmee voor SHO weer in de fles en de druk werd verder opgevoerd. Het duurde nog wel bijna een kwartier voordat de gelijkmaker op het bord verscheen. De voorzet was wederom van Huisman, het doorkoppen van Mitch Fransen en het binnenkoppen door Esra Pieters: 2-2. De doelpuntenmaker ging meteen naar de kant en werd vervangen door Giovanni Breevaart, die er al een helft in het tweede elftal met een doelpunt tegen OSV 2, op had zitten. Breevaart had maar een paar minuten nodig om tot matchwinner te worden gekroond. Op aangeven van Robin Winkels zorgde hij voor 3-2.

Joost Both kwam er nog in voor Ricky Bokhoven en Jasper Huisman schoof van dichtbij de bal tegen de buitenkant van de paal waarna het laatste woord voor Breevaart was, die het mooiste tot de slotminuut had bewaard. Met een streep vanaf de rand zestien stijf in de kruising liet hij Geerligs volkomen kansloos: 4-2. Door de overwinning en de puntendeling bij NSVV tegen MZC’11 (2-2) is SHO poulewinnaar en verzekerd van deelname aan de knock-outfase van het bekertoernooi.

Laat een antwoord achter