RVVH opent tegen promovendus Neptunus-Schiebroek

0

Op zaterdag 21 september a.s. begint voor RVVH de competitie met een wedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek uit Rotterdam.

Deze club is voor ons een totaal onbekende tegenstander die het afgelopen seizoen kampioen werd in de 2 e klasse D na een overwinning van 2-1 op de Sparta amateurs. De ‘Neptunianen’, zoals ze zich noemen, vormen een oude vereniging die opgericht werd in 1900 en in 2011 fuseerde met RVV Schiebroek. Naast voetbal wordt er ook aan honkbal gedaan. Trainer is Raymond Kraaybeek.

De club bracht een groot aantal bekende spelers voort o.a. de internationals Leen Vente en Wim Landman die op de Olympische Spelen van 1948 in Londen de Nederlandse Vlag droeg tijdens de openingsceremonie. Een andere bekende speler uit het verleden is Jan Everse Sr. de vader van Jan Everse jr. die nog trainer van RVVH geweest is en tegenwoordig als trainer van BVCB ook dit jaar een tegenstander is van RVVH.

RVVH lijkt in de breedte aan kracht gewonnen te hebben, in de oefen- en bekerwedstrijden werd maar één keer verloren en wel van de hoofdklasser Capelle. Na het behalen van het Ridderkerks kampioenschap, waar in de finale via strafschoppen met hoofdklasser Rijsoord werd afgerekend, werd er één maal gelijkgespeeld en twee maal gewonnen in de strijd om de Districtsbeker West ll waarin vooral de 7-1 winst op De Zwerver uit Kinderdijk opviel. Door deze resultaten eindigde RVVH als eerste in de poule. Ook was er een sterke (oefen)wedstrijd tegen 1 e klasser LRC die met 1-0 gewonnen werd. Dat geeft hoop voor de toekomst, maar u kent het gezegde: eerst zien dan geloven.

De wedstrijd van zaterdag begint om 14.30 uur op het Gemeentelijk Sportpark en staat onder leiding van scheidsrechter G.W.A. Takacs.

Laat een antwoord achter