Oud-Beijerland gelijk tegen Zuidland

0

OSV Oud-Beijerland heeft vanmiddag op een nat sportpark Groot-Nibbeland de punten met Zuidland weten te delen. In een open en sportief duel wisten beide teams uiteindelijk slechts eenmaal het doel te vinden.

De Smeets Ferry-formatie van trainer Ramon Hageraats kreeg ook vanmiddag weer volop de gelegenheid om in balbezit te komen. Het thuisteam van trainer Tom Larssen loerde immers met snel uitgevoerde aanvallen op de verrassende tegenstoot. Twee verschillende speelstijlen derhalve, die voor de neutrale toeschouwer een leuk en aantrekkelijk schouwspel opleverde.

Zoals te voorzien kwam de thuisploeg in de 21e min. op voorsprong. Met teveel spelers op de helft van Zuidland, was het Neal van Buuren, die op snelheid van een lange bal kon profiteren en OSV-doelman Tom Kukler het nakijken gaf: 1-0. De bezoekers konden zich ondanks het vele balbezit echter weinig echte doelkansen scheppen. De eindpass was vaak te onzuiver om de juiste opening te vinden.

Ook in de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en waren de beste kansen op het oog voor de thuisploeg, dat de kortste weg naar het doel bleef zoeken. Toen de thuisploeg in de 63e min. dan ook eenmaal uit haar schulp kroop, was het Stephan Baaij, die met een prima pass Marco van Daalen op snelheid in stelling wist te brengen om de 1-1 achter doelman Marcel Kardux te schieten.

De spanning vergoedde veel in de slotfase, waarin een kopbal van Nick Koopal door de OSV-doelman werd gestopt en Ricardo Danning aan de andere kant in de slotminuut zijn inzet op de doelpaal zag stranden. Al met al een nuttige oefenwedstrijd voor beide teams, die door arbiter Collin Bosschieter op prima wijze werd geleid.

Op dinsdagavond 10 september a.s. speelt OSV in Hellevoetsluis een vriendschappelijk duel tegen Nieuwenhoorn (2D); de aanvang is 20.00 uur. Zaterdag 14 september gaat OSV dan weer voor de beker in Nieuw-Beijerland op bezoek bij NBSVV, dat vandaag met 8-0 verloor bij OHVV, dat Zuidland zal ontvangen.

Zuidland – OSV Oud-Beijerland 1-1 (1-0): 18. Neal van Buuren 1-0; 63. Marco van Daalen 1-1.

Zuidland: Marcel Kardux –– Sven van den Bogaerdt, Morris de Hoog, Maurice Wolters en Jim van Burik (60.Alessio Weeda) –– Patrick van Sintmaartensdijk, Kai de Hoog, Jelle Wolters (85. Dave Roumégous) en Robin van Buuren –– Nick Koopal en Neal van Buuren.

OSV Oud-Beijerland: Tom Kukler –– Loek Visser, Quinton Burk, Wesley Koedam en Jurriaan Lindhout –– Edinho Piqué (46. Thomas Lagerweij), Stephan Baaij en Ricardo Danning –– Marco van Daalen, Jan Jaspers en John van Tiggelen (62. Patrick Korpel).

Hoeksche Waard

Voorne Putten Rozenburg

Laat een antwoord achter