Onverdiende nederlaag Charlois (zo) tegen Slikkerveer

0

Charlois trad aan op Sportpark Reijerpark voor de eerste competitiewedstrijd in de derde klasse D bij en tegen Slikkerveer. Binnen drie weken waren deze teams weer elkaars tegenstander. Voor de beker werd in Rotterdam gevoetbald en eindigde in een 1-1 gelijkspel. De Ridderkerkers wonnen nu met een nipte overwinning; 1-0.

Na afloop was vriend en vijand het met elkaar eens. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar. Coach Andre Stafleu van Slikkerveer was furieus na afloop: „Het was een wanvertoning. Wat een slechte wedstrijd”. Hierbij doelde hij op zijn eigen team. Collega Joop Warner was ook niet in zijn sas: „Ik heb nergens naar gekeken. Wat een slechte wedstrijd en ook mijn team was niet op dreef”. Assistent Aad Broekhuizen nuanceerde het enigszins: „Een gelijkspel was zeker verdiend geweest. Binnen twintig seconden konden wij op voorsprong komen, maar verzuimden. Verder domineerden wij. Het scorend vermogen nekte ons en dan ga je de bietenbak op”. Hiermee was niets teveel gezegd. De eerste twintig minuten had Charlois gewoon de wedstrijd kunnen beslissen. Kansen van Riwaldo Rodrigues en Jeffrey van Veen werden niet benut en de voetbalwet zegt dan dat de tegenstander scoort. En zo geschiedde. Slikkerveer was aan haar derde fatsoenlijke aanval bezig en was effectief. Bas Mulder kon vrij afleggen in de zevenendertigste minuut vanaf de zestien meter en liet keeper Dennis van Rosendaal kansloos; 1-0. De tweede helft was van een matig gehalte. Beide teams wilden wel, maar de bal aan elkaar afgeven of in het wilde weg trappen waren de kenmerken van deze helft. Charlois mocht zeker kans maken om te doelpunten, maar verder dan een afgekeurd doelpunt van invaller Kevin van Emden kwam men niet. Het zegt ook wel wat als Van Rosendaal in de gehele wedstrijd drie maal handelend moest optreden. Charlois bewees zich een slechte dienst en kan zich nu gaan opmaken voor de thuiswedstrijd tegen het Delftse DHL.

Laat een antwoord achter