Nieuwenhoorn zet Pelikaan opzij

0

Na vorige week in Krimpen aan den IJssel de eerste bekerwedstrijd met 1-3 van DCV gewonnen te hebben ontving Nieuwenhoorn vandaag voor de tweede bekerwedstrijd voetbalvereniging Pelikaan uit Zwijndrecht. Ook de Zwijndrechtenaren hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en deelden zodoende de koppositie met de zwartwitten uit Hellevoetsluis. Tot even over half vier.

De tweede helft is dan slechts enkele minuten oud als Jeffrey Burger vanuit buitenspelpositie de 1-0 mag binnen tikken. Het (terechte) vlagsignaal van de grensrechter werd door de scheidsrechter genegeerd. Een opmerkelijk moment. Toch kon je de voorsprong niet onterecht noemen. Nieuwenhoorn had in de eerste helft al de nodige kansen weten te creëren maar steeds stond er wel ergens een Pelikanenbeen in de weg. Wat dat aangaat hadden de Zwijndrechtenaren een paar keer het geluk aan hun zijde. Al dient gezegd dat het verdedigend aardig compact stond en er staan achterin een paar bomen van kerels bij Pelikaan. Aanvallend konden de bezoekers echter maar moeizaam tot kansen komen. De momenten dat zij zich in de buurt van de Nieuwenhoornse goal wisten te spelen waren spaarzaam en mogelijke kansen werden in de kiem gesmoord. De Pelikanen kozen in de loop van die eerste helft hun momenten om druk naar voren te zetten maar Nieuwenhoorn voetbalde zich vrij eenvoudig onder die druk uit en liet daarin geen steken vallen.

Na de doelpuntloze eerste helft speelt Nieuwenhoorn na rust geduldig de bal rond en weet het met enkele versnellingen wederom veelvuldig gevaar te stichten in het Pelikaans strafschopgebied. Na die discutabele openingsgoal van Jeffrey Burger weet Tom Sleeuwenhoek op aangeven van Danique Wolters met een echte spitsengoal de 2-0 te scoren en maakt Roeland de Bruijne er na goed doorjagen 3-0 van. De wedstrijd is dan wel gespeeld.

Halverwege de 2de helft is Dimitri Gomez in de ploeg gekomen en die wil nog graag iets leuks laten zien zo net na zijn vakantie. Als de bal over de verdediging van Pelikaan wordt gegooid en de keeper op ramkoers op hem af komt googelt hij de bal als een jongleur over de doelman heen, bewaart ijzig kalm het overzicht, en gunt dan de goal aan Jeffrey Burger. De tweede goal van Jeffrey is wel een zuivere en hij brengt daarmee de eindstand op 4-0.

Nieuwenhoorn heeft met die 4-0 een overtuigende overwinning behaald, oogt topfit en is verdedigend eigenlijk geen moment in gevaar geweest. Het zet de goede reeks van de voorbereiding voort en kan zich met vertrouwen op gaan maken voor de start van de competitie. En voor de volgende ronde in de beker. Ook leuk natuurlijk.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter