Neptunus-Schiebroek te sterk voor Sparta (AV)

0

De doordeweekse avond werd door beide ploegen met aantrekkelijk voetbal ingevuld. Het was een hoog tempo en beide elftallen wilden winnen.

Uiteindelijk werd de selectie uit Schiebroek ruim winnaar van de amateurtak uit Terbregge. De verdiende zege viel ruim uit, hoewel de Spartanen ook nog mogelijkheden op doelpunten hadden. In de eerste helft werd er hard gewerkt en waren er leuke combinaties te zien. Helaas leverde het voor de doelen geen echte mogelijkheden op.

Pas in de 17e minuut ging een schot van Stefan van Diest hoog over het doel. Aan de andere kant was ook de poging van Sparta te hoog. Net voor het half uur verdween een schot van Claudio Santos Silva rakelings langs de paal. In de 33e minuut gaf Tom Kuil de bal goed voor en kopte Tim Oosterwaal als een echte spits onhoudbaar langs de doelman 0 – 1. Sparta was op zoek naar de gelijkmaker, maar wist alleen met een hoekschop nog over te koppen.

Na de lekkere beker thee, waren er vijfwissels bij Neptunus-Schiebroek en drie bij Sparta, maar het spel bleef leuk om te zien. In de 50e minuut bracht de Spartaanse doelman knap redding, toen hij een goede inzet van Chahine Lobiyed in de korte hoek via de paal uit zijn doel sloeg. Vier minuten later bracht de doelman weer redding. De voorzet van Faybian Hertstein werd door Tom Kuil direct ingeschoten, maar de sluitpost stompte ook deze weg. Na een uur schoot de Spartaanse spits na een zeer snelle omschakeling de bal op de paal. In de 63e minuut werd Tom Houtschilt na een vloeiende combinatie door het centrum van achteren aangetikt. Tom Kuil schoot de strafschop onberispelijk binnen 0 – 2.

In de 72e minuut pakte Ryan Lol een schuiver van buiten de zestien. Een kwartier voor tijd kreeg Makeko Koroma de bal tegen zijn arm. Ook deze elf meter werd keurig benut 1 – 2. In de 78e minuut speelde Chahine Lobiyed met een prachtige steekpass Faybian Hertstein in het centrum aan, die de bal onder de doelman binnenschoot 1 – 3. Bij deze actie blesseerde hij zich en moest Tim Oosterwaal opnieuw het veld in. Sparta drong nogal aan en had het vizier met schoten van buiten de zestien niet op scherp staan. In de voorlaatste minuut schoot Tim Oosterwaal vanaf de zestien met een vlammend schot de bal in de verre hoek 1 – 4. Al met al een zeer nuttige trainingsavond, die met winst in een sportief duel werd beëindigd.

Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Elroy Wijngaarden (46e min. Makeko Koroma), Nick Erkelens, Sander Duin (45e min. Laurens Cruz), Sven v.d. Berg, Stefan van Diest, Machiel Lourens, Mo Fissoune (46e min. Chahine Lobiyed), Tom Kuil, Claudio Santos Silva (46e min. Tom Houtschilt), Tim Oosterwaal (46e min. Faybian Hertstein (80e min. Tim Oosterwaal)).

Klik hier voor de overige oefenuitslagen.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter