Neptunus-Schiebroek te sterk voor Berkel

0

In de tweede bekerwedstrijd voorafgaande aan de competitie misten de Rotterdammers vijf spelers door blessures of andere verplichtingen.

Gelukkig is de eerste selectie breed genoeg en is er voldoende concurrentie onderling om een goed elftal samen te stellen. De veertien spelers die tegen de plaatselijke voetbalclub in actie kwamen hadden niet veel tegenstand van de tweedeklasser.

De wedstrijd was eigenlijk al in de eerste helft beslist; er werd ruim afstand genomen. De tweede helft was mede door de grote voorsprong nauwelijks aantrekkelijk. Er werd slordig, onsamenhangend en onnauwkeurig gespeeld en gaf de tegenstander de mogelijkheid om tegentreffers op het scorebord te laten noteren.

Neptunus-Schiebroek zocht direct al de aanval en in de eerste minuten ging een hoekschop gevaarlijk voorlangs het doel van de gastheren. In de derde minuut een tegenvaller voor middenvelder Daniël van Delft. Hij kwam ongelukkig ten val en moest met ademhalingsproblemen de strijd al vroeg staken. Gelukkig werd in het ziekenhuis niets ernstigs geconstateerd.

In de 11e minuut kopte Machiel Lourens een hoekschop in de voeten van Chahine Lobiyed. Hij speelde direct diep op de snelle Faybian Hertstein, die met een uitgekiende lob doelman Ken Stigt kansloos liet 0 – 1.

Daarna ontstond een fase waar het middenveld onvoldoende de posities bezette en kwam Berkel tot tweemaal toe in een goede scoringspositie. Dat was in minuut tweeëntwintig afgelopen toen Loek Buitenhuis in de fout ging en Tim Oosterwaal alleen op de Berkelse doelman kon afgaan. Hij maakte dit goed af 0 – 2. Net voor het half uur schoot Claudio Santos Silva in kansrijke positie hoog over.

Nog even een speldenprikje van Emiel v.d. Brengen, die over kopte. In de 38e minuut gingen Tim Oosterwaal en Faybian Hertstein goed door en wist de laatste de bal in het doel te glijden 0 – 3. Enkele minuten later werd een goede aanval afgesloten met een voorzet op de achterlijn van Elroy Wijngaarden, die Claudio Santos Silva eenvoudig kon verzilveren 0 – 4. Net voor rust ging een vrije trap van Mo Fissoune rakelings langs het doel.

De tweede helft was rommelig. Er werd te veel gelopen met de bal en de combinaties waren aan beide zijden nauwelijks waar te nemen. De ruimtes tussen de linies werden groter, maar de lange ballen kwamen zelden goed aan. Berkel ging daar met de snelle Freek v.d. Velden beter mee om. In een snelle omschakeling mocht hij vanuit het centrum alleen voor Ryan Lol 1 – 4 maken. Net voor het uur had Mo Fissoune de score moeten opvoeren, maar na een goede aanval raakte hij de bal in scoringspositie verkeerd. In de 69e minuut maakte Tom Kuil na een goede aanval uit een voorzet van Elroy Wijngaarden met een geplaatst schot 1 – 5.

Drie minuten later ontsnapte Freek v.d. Velden aan de buitenspelval. Hij omspeelde de Rotterdamse doelman, maar de teruggekomen Laurens Cruz bracht op de doellijn redding. In de 81e minuut lepelde Bart v.d. Dool de bal over de lat. Toch was het weer Freek v.d. Velden, die een minuut later na knullig balverlies gelanceerd werd en zijn tweede treffer noteerde 2 – 5.

Neptunus-Schiebroek kreeg daarna nog wat kleine mogelijkheden, maar de eindpass bleef uit. Een simpele eenvoudige verdiende overwinning. Volgende week de laatste wedstrijd in deze poule: uit tegen Oliveo om 16.00 uur.

Het arbitrale trio onder leiding van scheidsrechter Dogterom deed het goed en gaf gele kaarten aan Lars v.d. Breggen en Mohamed Azaroiali (Berkel).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Elroy Wijngaarde, Machiel Lourens (46e min. Nick Erkelens), Sander Duin, Laurens Cruz, Stefan van Diest (46e min. Tom Kuil), Mo Fissoune, Chahine Lobiyed, Daniël van Delft (6e min. Tim Oosterwaal), Faybian Hertstein, Claudio Santos Silva

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter