Neptunus-Schiebroek onderuit bij Oliveo

0

Op een mooie zonnige zaterdagmiddag in Pijnacker liet zaterdag eersteklasser Neptunus-Schiebroek een zeer slechte indruk achter tegen zondag tweedeklasser Oliveo. De thuisclub was uiterst gemotiveerd en streed letterlijk en figuurlijk voor iedere bal met het doel om te winnen. De Rotterdammers speelden zonder passie en ongemotiveerd. Het was slap, onsamenhangend en zonder enige beleving. Het was waarschijnlijk wel een leuke middag voor het enthousiaste Pijnackerse publiek, die vooral de passie van de thuisclub kon waarderen.

Het leek toch nog zo mooi te beginnen voor de gasten. Al in de eerste minuut kwam een hoekschop via een van de verdedigers op de lat. De onorthodoxe Oliveo doelman vergat de bal weg te stompen, waardoor Nick Erkelens van dichtbij eenvoudig 0 – 1 kon binnenkoppen. Het antwoord van Oliveo kwam snel toen een van de spitsen, die werkelijk op elke bal liepen, de bal over doelman Angelo Spanjaart kon wippen. Gelukkig kon Elroy Wijngaarde met behulp van de lat de bal van de lijn halen. Net voor het kwartier was Stefan van Diest net iets eerder bij de bal dan de doelman, maar zijn tikje ging net langs de verkeerde kant van de paal. In de tegenaanval was een van de voorwaartsen weer sneller dan de verdedigers en mocht hij alleen op doelman Angelo Spanjaart afgaan. Deze kon hem in tweede instantie alleen nog onderuit schoffelen. De centrale verdediger schoot de elf meter feilloos binnen 1 – 1. Net voor de drinkpauze kreeg de aanvallende middenvelder in een kluts de bal vrij in het centrum en kon eenvoudig de bal in de hoek schuiven 2 – 1. In de 37e minuut stopte de Oliveo doelman met zijn benen een inzet van Claudio Santos Silva. Twee minuten later deed hij dat met zijn voeten op twee inzetten van Tim Oosterwaal. In de 41e minuut ging Sander Duin in de fout. De spits ging weer alleen op Angelo Spanjaart af, die met een overtreding buiten de zestien met gele kaart nog van geluk mocht spreken. Hij pakte wel stijlvol de vrije trap.

In de tweede helft probeerde Neptunus-Schiebroek wel meer aan te vallen, maar vaak werden de juiste keuzes niet gemaakt. Het duurde te lang of de verkeerde speler werd aangespeeld. De thuisclub loerde eenvoudig op de omschakeling. Net voor het uur was er een goede aanval, maar Claudio Santos Silva schoot in vrije positie hoog over. In de 67e minuut was de lob van Tom Kuil net te kort om de doelman te verassen. In de 80e minuut kwam een voorzet van rechts via Nick Erkelens in de voeten van een van de aanvallers. Hij had de hoek voor het uitkiezen 3 – 1. Daarna werd het af en toe nog onvriendelijk in het veld. Met de hoofden naar beneden dropen de Rotterdammers het veld af. Hopelijk is de slechte generale een les voor de eerste competitie wedstrijd tegen RVVH.

Scheidsrechter de Leeuw floot een goede wedstrijd en gaf geel aan Angelo Spanjaart en Laurens Cruz (Neptunus-Schiebroek) en twee spelers van Oliveo.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarden, Nick Erkelens, Sander Duin, Laurens Cruz(63e min. Makeko Koroma), Stefan van Diest, Machiel Lourens, Tom Kuil (70e min. Mohamed Tajdirti), Tom Houtschilt (46e min. Mo Fissoune), Tim Oosterwaal, Claudio Santos Silva

Niet in actie kwam: Barry van Ostaay (doelman)

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter