Nafluiten (53): Vrouwen Excelsior/Barendrecht

2

In de voorbereiding van het pas begonnen seizoen 2019-2020 floot ik een wedstrijd van de vrouwen van Excelsior Barendrecht. Samen met mijn assistenten Marco de Lange en Kevin Snoeij was ik te gast bij de club op sportpark De Bongerd. Een groot complex, waarop al menig talent zich heeft ontwikkeld, maar waar ook plek is voor de mindere voetbalgoden die de uit z’n kluitjes gewassen voormalige poldergemeente tussen Rotterdam Zuid en Dordrecht herbergt.

Een gezellige club ook. Floot er al eens eerder het tweede elftal en een selectie van de onder 23 bij de mannen. Daar was de begeleiding top. Alles en iedereen ademde voetbal. Men verzekerde me dat er ook wel eens iets niet helemaal goed ging, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik daar de drie keer dat ik er mijn wedstrijden mocht leiden niets van heb meegekregen.

Zag veel vrijwilligers, die allemaal druk bezig waren om BVV Barendrecht een goed gastheer te laten zijn. Voor clubs, die van heinde en verre kwamen moet het een verademing geweest zijn dat men zo hartelijk ontvangen werd. Twee centrale punten werden bezet door vriendelijke clubmensen. Zowel bij de wedstrijdcommissieruimte als in het ‘thee- en limonadehok’ was het een drukke bedoening. Heb er met bewondering naar staan kijken. En, zonder veel andere verenigingen uiteraard tekort te doen: er zijn clubs die daar maar eens een kijkje moeten gaan nemen. Er valt qua vriendelijkheid en dienstbaarheid van deze mensen echt wat te leren.

Ook bij de vrouwen van de BVO Excelsior/Barendrecht is de begeleiding prima. Je merkt aan iedereen die betrokken is bij de talentengroep dat men zin heeft in de voetbalsport. Uiteraard is presteren op niveau belangrijk. Als je wilt meedoen met de top dan moet je daar zelf ook een grote hoeveelheid tijd en energie in stoppen met elkaar. Maar bovenal viel me op dat het ook om plezier hebben in waar je mee bezig bent gaat. Ook al was het nog maar een oefenwedstrijd, ik merkte op dat de voorbereiding ook richting officials professioneel werd opgepakt. Van ontvangst tot vertrek: alles was tot in de puntjes verzorgd. Nogmaals, daar kan men elders nog wel eens iets van opsteken.

Mag men bij de club op De Bongerd hier trots op zijn? Ja, dat mag. Ik kom er graag nog een keer terug. Als dat mag.

Egbert Egberts floot veertig jaar wekelijks wedstrijden in het amateurvoetbal. Blies ook een aantal jaren op hoog niveau basketbal. Nu loopt hij regelmatig langs de velden, snuift sfeer. En af en toe, als het zo uitkomt, leidt hij nog wat matches voor Scheidsrechters op Maat, zoals de wedstrijd hierboven. De leidsman schrijft over zijn persoonlijke ervaringen in het verleden, mooie personen en actuele gebeurtenissen in dat door ons zo geliefde amateurvoetbal. Vragen en/of opmerkingen? Mail naar info@voetbalrotterdam.nl.

 

Overig Nieuws
2 Comments
  1. Sven Tilleman zegt

    Richard Mank

  2. Arie Den Otter zegt

    Leuk Egbert dat je dit zo verwoord :

Laat een antwoord achter