IFC (zo) alleen op kop in hoofdklasse B

0

In zijn vierde achtereenvolgende seizoen in de zondag hoofdklasse maakt IFC een prima start. Twee wedstrijden gespeeld, twee wedstrijden gewonnen en is het daarmee tevens de huidige koploper.

Vorige week won de brigade van de teruggekeerde trainer Jack van den Berg thuis al met 3-0 van A.W.C. uit Wijchen. Op de tweede speeldag moest er aangetreden worden bij EHC in Hoensbroek. Ten opzichte van de eerste competitiewedstrijd nam Nico Ramos de plaats in van de geblesseerde Marciano Bouwman.

Binnen tien minuten spelen kwamen de in geheel zwart geklede Ambachters op voorsprong. Aangespeeld door Hermon Tekleab bleef Yoeri Rombouts koelbloedig en verraste de doelman in diens korte hoek 0-1. IFC bleef daarna het initiatief houden, maar de beste kansen waren eigenlijk verder voor de thuisploeg die de lange bal hanteerden. Keeper Yordi Godijn stak echter in een glansrol en was telkens winnaar in een duel met een voor hem opduikende tegenstander.

Vrij snel in de tweede helft was het Joey Grootenboer die hard en hoog uithaalde toen de bal uit een kluts voor zijn voeten rolde 0-2. Hoewel Rombouts hierna de paal trof, was ook het thuisteam twee keer dicht bij de aansluittreffer. Het was echter Rombouts die de wedstrijd in het slot gooide door een toegekende penalty te verzilveren. Ruim een kwartier voor tijd veroverde Danny Slingerland de bal in de opbouw van EHC en legde hem vervolgens keurig af op Hermon Tekleab die de eindstand op 0-4 bracht.

Volgende week mag er geprobeerd worden een goed gevolg aan deze prima start te geven als het uit de derde divisie gedegradeerde OJC Rosmalen naar Sportpark Schildman komt.

Drechtsteden

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter