GHVV’13 na grote overwinning naar volgende ronde beker

0

Zaterdag 14 september was de laatste bekerwedstrijd voor beide teams. GHVV’13 had aan een gelijkspel genoeg, Abbenbroek moest winnen om als groepswinnaar door te gaan naar de knock-out fase van het bekertoernooi.

GHVV’13 begon vandaag zonder 5 potentiele basisspelers die verhinderd waren. Door blessures, werk en vakanties waren vandaag Toivi Schol, Jelle vd Graaf, Bilal Tsouli, Mark vd Meijden en Pascal vd Hor afwezig. Evert Jan Schoenmakers maakte zijn minuten in het 2 elftal.

GHVV’13 begon voortvarend in dit duel en na 7 minuten al was het raak. Jordi Breestraat maakte zijn actie vanaf rechts richting de 16 meter en kon vrij uithalen buiten bereik van de keeper en met behulp van de paal scoorde Jordi Breestaat de 0-1. Lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong want na 2 minuten stond het alweer gelijk. De bal werd door Abbenbroek in de diepte gespeeld en door niet goed ingrijpen van Clifford Robinson kon zijn tegenstander een vrijstaande medespeler in de 16 meter van GHVV’13 vinden en die tikte beheerst de 1-1 binnen langs doelman Erwin van Trigt.

Brian van Dam had vervolgens de kans in de 11e minuut om gelijk weer de 1-2 te maken maar schoot naast de goal. Rond de 20e minuut mocht Abbenbroek een corner nemen. Uit deze corner kon Victor Kriek de bal onderscheppen en speelde gelijk Jordi Breestraat aan, hij maakte zich door een mooie lichaamsbeweging vrij van zijn tegenstander en speelde direct Ruben Speelpenning aan en snelde met bal richting de achterlijn en vond daar Brian van Dam die beheerst de 1-2 inschoot.

Net voor rust kreeg Jordi Breestraat de kans op 1-3. Door een eigen actie in de 16 van Abbenbroek speelde hij zich vrij, maar kwam niet goed uit in zijn laatste stappen waardoor hij niet goed kon afdrukken en de bal geblokkeerd werd door een verdediger van Abbenbroek. De 1-2 bleek uiteindelijk ook de ruststand.

Direct na rust kreeg GHVV’13 een terechte penalty mee door aangeschoten hands. Brian van Dam maakte zijn 2e doelpunt van de dag en was de stand in de 48e min 1-3. Abbenbroek kon niet meer echt aanzetten en GHVV’13 pakte het initiatief verder op en dat resulteerde in de 51e minuut de 1-4 na een prima aanval over links via Ruben Speelpenning die via cross pass Jordi Breestraat bereikte aan de andere kant van het veld en diens voorzet bereikte het hoofd van Brain van Dam die zijn 3e doelpunt koppend scoorde.

Inmiddels waren good-old Jeroen de Wit en Roman Pardon gewisseld voor de JO-19 spelers Jeroen Breestraat en Mitchel Kabbedijk. Morris Gelderland scoorde uit een corner van Ruben Speelpenning wonderschoon met zijn hoofd waardoor de stand in de 71e minuut op 1-5 gebracht werd.

Marco de Wild, de 16 jarige spits van JO-19 was inmiddels in de 75e min ingevallen voor Jordi Breestraat en hij maakte zijn 1e officiele goal voor GHVV’13 : 1-6.

Het slotakkoord kwam van Ruben Speelpenning, hij scoorde in de 88e minuut dmv een afstandsschot de 1-7 in. Al met al een goede generale voor de 1e competitiewedstrijd volgende week uit bij OVV en een ronde verder in de beker.

Opstelling: Erwin van Trigt, Kevin Geilvoet, Morris Gelderland, Roman Pardon (66e Jeroen Breestraat), Clifford Robinson, Jeroen de Wit (66e Mitchel Kabbedijk), Victor Kriek, Ruben Speelpenning, Brian van Dam, Jordi Breestraat (75e Marco de Wild)

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter