Gelijkspel ‘s-Gravendeel tegen Bolnes

0

’s-Gravendeel heeft maar één puntje bij kunnen schrijven uit het bekertreffen tegen Bolnes. In de aanvangsfase kreeg ’s-Gravendeel via Romano Liefeld en Jelle van der Starre de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Ze hadden geen succes. Maar na vijf minuten was Marco Kruijthof dat wel. Na een kort genomen corner kreeg hij de bal op de rand van de zestien in bezit en plaatste met precisie de bal fraai over en langs doelman Mike Hamstra 1-0.

Bolnes vond dat er nog tijd genoeg was om voor de gelijkmaker te gaan. En ze kwamen na een kwartier voetballen dan ook op gelijke hoogte. Hier was wel een strafschop voor nodig. Jordy Westein zette volgens arbiter van Eersel iets te heftig zijn tackle in en wees resoluut naar de penaltystip. Deze werd verzilver door Derrel Lionahr, 1-1.

Beide ploegen kwamen regelmatig gevaarlijk voor het vijandelijke doel, maar waren niet trefzeker. Zo trof Jelle van der Starre, na knap weggedraaid te zijn bij zijn tegenstander, de lat. En moest aan de andere kant Ricardo Bakker reddend in actie komen na een uithaal van Jazzley John.

Vlak voor het rustsignaal ging ’s-Gravendeel met een voorsprong de kleedkamer in. Na een knappe solo van Jelle van der Starre schoof hij met zijn linkervoet de bal langs doelman Hamstra 2-1.

Na de rust bleek Bolnes wat sterker uit de kleedkamer te komen. Mede doordat er bij ’s-Gravendeel wat slordig gevoetbald werd. En ook de bal niet lang in balbezit gehouden kon worden.

Het resulteerde in de terechte gelijkmaker. Een vrije trap aan Bolnes zijde werd snel genomen en bij ’s-Gravendeel leken ze daar niet op te rekenen. Zodoende kon Gino Capobianco de bal onder doelman Ricardo Bakker schuiven en daarmee de 2-2 stand op het scorebord te zetten.

Het besef bij Bolnes was er dat een uitzege tot de mogelijkheden behoorde, maar zover liet

’s-Gravendeel het niet komen. De thuisploeg had het geluk dat het bij twee tegentreffers bleef, mede door wat reddende acties van Ricardo Bakker. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg ’s-Gravendeel zelf nog wat kansjes. O.a. Leon de Jong vond doelman Hamstra op zijn weg.

Volgende week de laatste bekerwedstrijd in de poulefase. Tegenstander is O.F.B. Aanvang in Ooltengensplaat is 14.30 uur.

Opstelling ’s-Gravendeel:

Ricardo Bakker, Reinier Toes, Jordy Westein, Luc Rozendaal (58ste Leon de Jong), Maurits Kuiper, Job v/d Vorm (46ste Sven Akkerman), Jorrit van Driel, Romano Liefeld (70ste Youri Ton), Jelle v/d Starre, Zoey Hoogwerf, Marco Kruijthof

Opstelling Bolnes:

Mike Hamstra, Dennis de Koning, Jeffrey de Ridder, Martin Zaalman, Gianni Lopes, Chendrick Privana, Derrel Lionahr, Stanley Muth (Gino Capobianco), Jazzley John, Yorik Visser, Jailson Dos Santos (Ozkar Cakir)

Arbiter: J. van Eersel

Scoreverloop:

5de        1-0       Marco Kruijthof

15de      1-1       Derrel Lionahr (strafschop)

43ste     2-1       Jelle v/d Starre

64ste     2-2       Gino Capobianco

Gele kaarten:

Reinier Toes en Jordy Westein (2 x) (’s-Gravendeel)

Jeffrey de Ridder en Dennis de Koning (Bolnes)

Bolnes komt sterk terug na zwak begin

Door Arend Hollemans

Binnen 4 minuten stond Bolnes achter tegen ’s-Gravendeel, deze ploeg stond er dan ook gelijk aan het begin van de wedstrijd dit in tegenstelling van “de bergbespelers”.

Het eerste kwartier was dan ook zo’n beetje overleven voor de Bolneszijde. Zeker omdat binnen 8 minuten Stanley Muth moest uitvallen met een hamstringblessure en werd vervangen door Gino Capobianco. Na een kwartier nam Bolnes steeds meer het initiatief onder de uitstekend spelende linker flank waar de snelle mannen Gianne Lopes en Chendrick Privania en de steeds beter spelende Derrel Lionahr goed op dreef waren. Na ongeveer een half uur spelen begon Derrel Lionahr weer eens aan een van zijn snelle rushes die leidde dat hij binnen de beruchte lijnen werd neergelegd. De gegeven penalty werd door hem onberispelijk in het doel geschoten. Dit leek dan ook de ruststand te worden maar in de 43e minuut, terwijl de hemel de sluizen open zette, verspeelde Jazzly John door onoplettendheid de bal. Hierdoor kreeg een speler van ‘s-Gravendeel van de Bolnesdefensie vrije doorgang en kon op een simpele manier keeper Mike Hamstra passeren.

Het grootste gedeelte van de 2e helft was Bolnes beter dan s`-Gravendeel en dat resulteerde dan ook in voldoende kansen en werkte de ploeg van trainer Lopes zich een slag in de rondte. Het kon dan ook niet uitblijven dat Bolnes de gelijkmaker op de borden bracht, een uitstekende pass van Yorik Visser op Gino Capobianco die uiterst beheerst keeper Ricardo Bakker passeerde en de 2 – 2 maakte. Hier waren nog kansen voor Derrel Lionahr die gehaast over schoot en Jazzly John de de paal raakte. Zo’n 10 minuten voor het einde leek het wel of de tank leeg was bij het met energie smijtende Bolnes. Hierdoor kon de thuisploeg de druk wat opvoeren waardoor keeper Mike Hamstra en zijn defensie konden toch nog vrij makkelijk het gelijke spel over de streep trekken.

 

 

Laat een antwoord achter